Следвайте ни

Арменски военни удариха завод в Азербайджан, вилнее адски пожар

viber icon

Днес следобед арменските военни сили, в нарушение на новото прекратяване на огъня, обстреляха фабрика за приемане и преработка на памук в азербайджанския западен район Тертер. Седем снаряда са причинили огромен пожар в района. 

В резултат на тежката артилерийска атака фабриката в село Азадгарагоюнлу се запали, се казва в изявление на генералната прокуратура на Азербайджан.

Местните власти все още не са споделили информация за жертвите.

Пожарът продължава в склада на фабриката, докато на мястото пристигат пожарни коли, които се опитват да потушат пожара.

Артилерийски огън от арменска страна интензивно продължава в региона и никой няма право да се приближава до района поради атаките.

Ново прекратяване на огъня - второто, откакто военните действия около Горния Карабах или Нагорни Карабах започнаха на 27 септември, беше обявено в събота от полунощ. 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Габдулла

Габдулла

20.10.2020 | 10:45

Ушатият брадатко ми е съмнителен още от началото на конфликта. Старае се всячески да впрегне Русия в конфликта. Ердоган и той. Без Русия няма да има нито Армения, нито Азърбайджан. Обаче това не го интересува. Предава собствената си страна и не му пука. Точно като на нашите ибрикчии.

Отговори
1 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?