Следвайте ни

Армения с ембарго за над 2000 турски стоки, ще внася от Иран

viber icon

Организацията за насърчаване на търговията на Иран заяви, че Армения е обявила, че ще замени 2250 турски продукти с ирански стоки.

"Армения планира да замени досега внасяните стоки от Турция с ирански подобни продукти. Това ще бъде добър шанс за иранските производители", казаха от Техеран.

Ереван спря внос на турски стоки за шест месеца в отговор на военната подкрепа на Анкара за Република Азербайджан в неотдавнашния конфликт в региона.

Тази забрана е приета на 20 октомври 2020 г. и е влезе в сила от 1 януари 2021 г.

Министерството на икономиката на Армения заяви, че Ереван е в състояние да компенсира недостига на турски стоки от страни като Иран, Беларус, Русия и Китай.

Миналия месец иранският посланик в Армения Абас Зоури заяви, че висшите служители на двете страни са решени да продължат да разширяват двустранните отношения, добавяйки, че арменският министър на икономиката планира да посети Техеран в началото на 2021 г.

„Подобряването на икономическите отношения със съседните държави беше една от макрополитиките на Иран“, добави Зоури.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?