Следвайте ни

Армения откри помощен фонд заради военните действия

viber icon

Армения откри помощен фонд – Armenia Fund, заради военното положение, в което се намира регион Нагорни Карабах. Фондът е отворен за дарения от цял свят, а събраните средства ще отидат за подпомагане на хората в Армения и Карабах чрез хуманитарно и инфраструктурно развитие. 

Главните отрасли, в които ще се работи, са: пътища, строене на жилища, градско развитие, водна инфраструктура, здравеопазване, подпомагане на ветерани от войните, образование, развитие на селското стопанство и други.  

Заради затворените граници и пандемията от Covid – 19 се предпочитат парични помощи. 

Реално Общоарменският фонд „Химнадрам“ е създаден през 1992 година. През годините обаче е прераснал в световна съвместна дейност, подхранвана от арменската Диаспора. 

Сега събраните средства ще отидат изцяло за справяне с кризата и произшествията от военния режим между Армения и Азербайджан заради непризнатата независима Република Нагорни-Карабах. 

 „Важно е да се знае, че арменският народ не е агресивен, както се представя от азербайджанските власти и медии. Достатъчно е само човек да погледне картата, за да разбере колко малка общност сме. Та ние сме малко над 3 млн. души, как ще тръгнем да нападаме? “, коментира Хрипсиме Нурикян – председател на Общоарменски Благотворителен Съюз „Парекордзаган” – Пловдив. 

Припомняме, че първото сериозно нападение от страна на Азербайджан стана на 27 септември, когато Арменската църква в България чества най-светлия си празник – „Сурп Кеворк“. 

 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?