46
Следвайте ни

Арестуваха оркестъра на известна певица за фалшиви PCR тестове

viber icon

21 музиканти от оркестъра на тачената турска транссексуална изпълнителка Бюлент Ерсой бяха осъдени на 25 дни затвор за използване на фалшив PCR Covid-19 тест пред властите на кипърските турци.

„Ще похарча богатството си, за да ги спася“, каза Ерсой, а един от членовете на оркестъра изля омраза срещу нея, докато се отправяше към затвора: „Ти съсипа живота ни. Ще бъдеш прокълната."

Известният певец с прякор „Дива“ изнесе концерт в хотел в Северен Кипър в нощта на 28 август. Тогава се е разбрало, че членовете на оркестъра са показали фалшиви PCR тестове срещу заплащане, подготвени от администрацията на хотела, след кацане на летището Ерджан.

„Някои хора ни дадоха документите и казаха: „ще влезете в страната безпроблемно с тези документи“. Как бихме могли да знаем какво са направили? " - каза един от членовете на оркестъра.

Обвинявайки Ерсой за това престъпление, друг музикант каза: „Играхте с живота на 21 души“.

„Дивата“ обаче се защити, подчертавайки, че винаги е била и ще бъде на страната на музикантите.

„Наех най-добрите адвокати в Турция. Ще похарча богатството си, за да разоблича генералния мениджър на хотела и лекарите на болницата, които подписаха документите. Ще ги вкарам в затвора. Ще се обърна към Европейския съд по правата на човека, ако е необходимо “, заяви тя.

Булент Ерсой е транс жена, родена на 9 юни 1952 г. Тя е известна като една от най-популярните певици на турската музика. Ерсой е издала повече от тридесет албума досега и е много обичан изпълнител на турска музика.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?