Следвайте ни

Арестуваха катаджия, вдигнал от подкупи златен дворец ВИДЕО СНИМКИ

viber icon

Началникът на Държавната инспекция за сигурност на пътното движение в Ставрополския край в Русия полковник Алексей Сафонов и 35 от неговите подчинени са били задържани при спецоперация на руското МВР и Гвардията, съобщиха от Главното управление "Вътрешна сигурност" в МВР на Русия. 

По думите на депутата от Държавната дума Александър Хинштейн, който е член на работната група в Комитета по сигурност и противодействие на корупцията, акцията е осъществена на 20 юли и на практика е задържано цялото ръководство на инспекцията в Ставропол. 

Разбитата организирана престъпна група е получавала подкупи и ще отговаря за злоупотреба с власт. Според разследващите групата е действала от 2017 година, като само за осигуряване на безпроблемното преминаване на камиони със зърно през Ставрополския край, Сафонов и подчинените му са получили подкупи в размер на около 20 милиона рубли. 

Арестуваният шеф на КАТ в Ставропол Алексей Сафонов

Извършват се обиски в кабинетите и домовете на задържаните, а Александър Хинштейн публикува снимки от дома на полковник Сафонов, който наподобява малък Версай. Началникът на инспекцията в Ставропол дори е поставил златна тоалетна и мивка в банята си. 

Ето как изглежда къщата на един "скромен" полицейски началник:

Златната декорация започва още от портата на имота Златната декорация започва още от портата на имота

 

 

Златни мивка и тоалетна в банята

Снимки Telegram/Александр Хинштейн

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Като бял ден

Като бял ден

22.07.2021 | 00:33

За Русия отдавна се знае, че корупцията е голяма. Това никого не изненадва. Но защо у нас никой не обръща внимание на имотното състояние на митничари и катаджии. Знам, че митничарите от Свиленград, например, ходят до казината в слънчака и там "легализират" част от "заработените" по врене на работа пари. Не е тайна и лакомията на катаджиите със слънчогледите. Но явно у нас има добра система за "благодарности" и ... ни чул, ни видял. Но все пак - там, някъде има;о корупция. Но у нас няма. Защото и разследващи журналисти няма - всички знаем как млъкнаха, Един по един....

Отговори
7 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?