Следвайте ни

 Арест в хотела: Грузински мафиотски лидер задържан в Истанбул

viber icon

Мафиотският лидер и гражданин на Грузия, Гурам Чикладзе , който беше изгонен от Турция по-рано тази година, беше заловен снощи в луксозен хотел в квартал Бешикташ в Истанбул.

„Разбира се, че той е влязъл в страната с фалшив паспорт на името на Андри Мали“, казаха полицейски източници.

Полицията нахлу в хотелската стая, в която Чикладзе и двамата му пазачи бяха отседнали, около 3 часа сутринта и задържа всички. При ареста са иззети три пистолета, много боеприпаси и три радиостанции.

„Триото са комуникирали помежду си с радиостанции, за да не бъдат хванати при подслушване по телефона“, добавят от силите на реда.

Предполага се, че групата е подготвяла покушение на хора от мафиотските среди. По случая се води следствие.

Според полицейските източници  грузинският мафиотски лидер е заловен в операция, проведена на 31 януари в Истанбул, след като полицията е била информирана, че Чиклазде и хората му ще убият лидер на азербайджанска мафия Надир Салифов.

По-рано Гурам Чикладзе и шестимата му мъже бяха затворени за „създаване на престъпна организация“ и „опит за убийство“.

След няколко месеца в затвора, началото на лятото Чикладзе е депортиран в Грузия. Неговият азербайджански съперник Салифов е убит на 19 август в южната провинция Анталия.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?