2374
Следвайте ни

Антирекорд: Броят на заразените с COVID германци достигна населението на България

viber icon

За последното денонощие броят на новорегистрираните случаи на заразяване с коронавирус в Германия е 67 186, съобщи Институтът по вирусология „Роберт Кох”. От началото на пандемията броят на заразените в Германия е достигна 5 903 999 души. Общият брой на смъртните случаи, свързани с коронавирус, нарасна с 446 до 101 790.

Седемдневният показател на разпространението на коронавирус в страната в рамките на седмица съставлява 442,9 на 100 000 души население, като бележи спад втори пореден ден, съобщи „Тагесшау”.

В същото време директорът на германския институт по вирусология „Роберт Кох” Лотар Вилер допусна, че мащабите от четвъртата вълна на коронавируса в страната ще станат ясни едва след няколко месеца.

Пред агенция ДПА той заяви, че „през пролетта ще видим колко тежка е била тази четвърта вълна”. Вилер подчерта, че благодарение на изследванията на кръвни образци на населението може да се направи оценка, какъв е процентът на хората, изработили антитела, независимо от това дали са образувани след ваксинация или преболедуване. По този начин ще могат по-точно да се оценят мащабите на нерегистрираните случаи.

„Колкото по-висок е процентът на хората с антитела през пролетта, толкова по-добре”, подчерта той, предвид очакваното формиране на основен имунитет сред населението.

Той предупреди, че появата на нови щамове и мутации на съществуващите варианти могат да повлияят силно на по-нататъшното развитие на ситуацията. До голяма степен успехът по предотвратяване разпространението на инфекцията зависи от своевременното предприемане на необходимите мерки. Отчитайки недостатъчно високите темпове на ваксинация в Германия, от това, което бъде предприето сега, зависи как ще протече следващата зима.„Ако много хора все още нямат основен имунитет, следващата зима може да се появи още една голяма вълна”, заключи Вилер и призова гражданите да участват по-активно в процеса на ваксинация срещу коронавирус.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

защо така

защо така

01.12.2021 | 13:24

нали са ваксинирани?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?