71

Анталия подслони над 85 000 оцелели от земетресенията, но хотелите вече се готвят за сезона

Много хотели в южната провинция Анталия -  турската столица на туризма, подслониха оцелелите след мощните трусове, които засегнаха 11 провинции, причиниха смъртта на тад 50 хиляди души и разрушиха над 227 хиляди сгради в Югоизточна Турция.

АА

Повече от 200 центъра за настаняване в целия град са приютили 85 000 крайно нуждаещи се след бедствията.

АА

Провинциалната дирекция по туризъм в Анталия и туристическите асоциации работиха интензивно, за да осигурят подслон на хора в райони с голям леглови капацитет като Алания, Манавгат и Кемер от първата седмица на земетресенията.

АА

Каан Кавалоглу, президент на Асоциацията на средиземноморските туристически хотелиери (AKTOB) заяви, че много хотели в Анталия са били мобилизирани за оцелелите от земетресението, заедно с областните управители, общините и жителите на града.

АА

Той отбеляза, че тъй като туристическият сезон наближава, те ще трябва да направят някои промени.

Тези дни започна усилена работа по преместване на нуждаещите се и броят на оцелелите от земетресението, които са настанени в хотели, е спаднал до около 10 000 души.

Тази бройка ежедневно намалява, тъй като пострадалите се преместват в хотели и общежития във вътрешността на страната. Процесът продължава без никакви проблеми, заявяват организаторите.

АА

Съседната провинция Алания също бе изправена пред сериозна миграционна вълна веднага след земетресенията.

Бурхан Сили, президент на Асоциацията на туристическите оператори в Алания, заяви, че те са приели над 33 000 оцелели от земетресението.

Представители на индустрията заявиха, че настаняването на оцелелите от земетресението е струвало приблизително 622,2 милиона турски лири (30 милиона евро) в област Анталия.

 

АА

„Не беше лесно да преодолеем безпроблемно този наплив. Създадохме координационен център. Бяха използвани всички мощности, включително квартири“, сподели Сили.

АА

Той посочи, че са сключили сделки с хранителни заводи и кетъринг компании за хостели и апарт-хотели и са започнали да сервират храна на 1500 души дневно.

 

 

Той каза, че са определили и бюджет за оцелелите от земетресението, които биха искали да се преместят в други провинции извън района. За транспортирането им е сключено споразумение с Асоциацията на турските туристически агенции (TÜRSAB).

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?