Следвайте ни

Англичани искат въздушен мост за туристи до България

И да падне карантината за страната ни

viber icon

България бе включена в списък на топдестинации за почивка, до които трябва да бъдат разрешени въздушни мостове от Великобритания това лято. Той е изготвен от 3 от най-големите авиокомпании, опериращи в Обединеното кралство, и включва 45 държави, пише 24 часа.

Част е от искане до британското правителство да се откаже от плановете си да въвежда 14-дневна карантина от 8 юни за пристигащи от тези страни, тъй като това ще откаже милиони британци да пътуват за традиционните си ваканции в чужбина. Освен това става въпрос за места, в които разпространението на коронавируса е в пъти по-малко от това във Великобритания сега.

200 туристически фирми изпратиха писмо до вътрешния министър Прити Пател с молба да не реализира плановете за въвеждане на карантина за влизащи в страната. Те настояват самоизолацията да не е задължителна между дестинации, считани за безопасни от коронавируса.

Преди дни премиерът Борис Джонсън обяви, че могат да обмислят създаването на въздушни мостове до такива места, но едва ли ще се премахне карантината за всички, тъй като тя е предпазна мярка срещу втора вълна на епидемията.

България още изисква 14-дневна самоизолация за пътуващи от Великобритания, което може да лиши Черноморието от английски туристи.

Междувременно някои от мерките в самата Англия започнаха да отпадат. На 2,2 млн. възрастни и болни хора бе разрешено да се срещнат на открито с най-близките си роднини след 10-седмична изолация. Училищата бяха отворени за учениците от първи и шести клас, но 46% от родителите отказаха да пуснат децата си, тъй като смятат, че е опасно.

Още по темата четете тук.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?