Следвайте ни

Анализ: Опасност в UК от заразяване на 2 млн. души с COVID-19

viber icon

Във Великобритания съществува опасност от заразяване на 2 000 000 души с COVID-19 през това лято, което потенциално означава, че други 10 000 000 трябва да се самоизолират в рамките на шест седмици, показва анализ на вестник „Гардиън“, съобщава БГНЕС.

В същото, време министърът на здраепозването в страната Саджид Джавид обяви, че от 16.08.21 г. хората с две дози ваксина не трябва да се изолират, ако са били в контакт със заразен. 
 
 
Голямото разделение на Острова е по повод на решението на правителсвото да вдигне почти всички ограничения от 19-ти юли. В парламента Саджид Джавид призна, че с вдигането на локдауна Англия навлиза в „непозната територия“ и, че заразяванията дневно могат лесно да достигнат по 100 000. Анализът на „Гардиън“ се основава именно на тези прогнозни данни на Джавид. Надеждата, според правителството е, че до 19-ти юли ще бъдат ваксинирани всички пълнолетни и, че не се наблюдава увеличение на хоспитализираните.

От 16-ти август напълно ваксинираните няма да се самоизолират при контакт с дали положителна проба. Тоова също важи и за непълнолетните. За останалите обаче остава в сила закона за 10-дневно самоизолиране в случай на контакт. През седмицата правителството ще даде повече информация за правилата за самоизолиране при пътуванията в чужбина. Силно поляризирано е мнението и за това, дали да отпадне носенето на маски след 19-ти юли. Сред учените има и песимисти и оптимисти за „Деня на свободата“, както наричат.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?