46

Аналитик откри къде е Ахилесовата пета на Русия СНИМКИ

Владимир Стус е украински консултант по стратегии, аналитик и прогнозист. В канала PolitБюро той обясни как Руската Федерация може да бъде разделена на две и да получи сериозен удар по икономиката си.

Стус предлага да бъде взривен известният Северомуйски тунел на Байкало-Амурската магистрала /БАМ/, който е дълъг 15 километра и 343 метра.

БАМ, с чието строителство израсна едно поколение българи, е дълга малко над 4300 километра. По времето на Леонид Брежнев тя бе определена за „строителния обект на столетието”.

Успоредна на БАМ е Транссибирската магистрала, която е строена по времето на царя. Тя е с 300 километра по-дълга то БАМ. По тези две железници преминава целият износ на Русия за Япония и Китай. И те са натоварени до предела си.

В предаването на PolitБюро Владимир Стус сериозно отговаря на въпроса „Как да убием злия Кашчей?”

Той смята, че Ахилесовата пета на Русия са именно БАМ и Транссиб. С тях страната едва може да експортира въглищата и другите си минерални ресурси в Китай. 

„Това е единствената логистична връзка, която свързва не просто Русия с източната й част, но и със Северна Манджурия - която е изконна китайска територия, окупирана от Москва. Ако бъдат прекъснати на няколко места тези железници, Русия ще бъде все едно срязана на две”, смята Стус.

Само на БАМ има 10 големи тунела и 2230 моста. 

„Те не може да се възстановят лесно. Такъв е Северомуйският тунел. Строиха го 26 години и на него работят много хора. Нашите партизани може да го взривят. Време има, но теоретически трябва да започнем да се готвим за тези събития”, обяснява киевският прогнозист. 

„Русия не може да осигури безопасността на Байкало-амурската магистрала, както и на Трансибирската. Дължината им е голяма и твърде малка е възможността за опазване на линейните съоръжения”, убеден е Стус. 

Северомуйският тунел е най-дългият в Русия и вместо да бъде пуснат в експлоатация през 1982, той е открит едва през 2003 година. За важността му говори фактът, че се предвижда негово разширение, което ще пропуска по 34 влакови композиции на ден, вместо досегашните 16.

Кой ще взриви тунела?

„Ракети дотам не достигат, значи трябва да разчитаме на патриоти от Сибирската народна република – буряти, алтайци и други. Има много народи в Сибир, които са експлоатирани като колонии и живеят в пълна нищета са сметка на Централната част на Русия. Помня как баба ми, царство й небесно, която бе Сибир, винаги повтаряше: Ние може да изглеждаме като руснаците, но не сме руснаци. Ние сме сибиряци!”, разказва Владимир Стус.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Та да попитам за другите пети Де

Та да попитам за другите пети Де

26.07.2022 | 03:42

Другаря чифутско изпражнение Владимиров хубаво ги реди ония работи за петите Ама що ми намирисва на чифутски тероризъм Или ако взривяваш инфраструктура се нарича национално освободително движение или розова и пембяна революция Та по този повод да попитам другаря Владимир Илич Ленин ние пък от своя страна ако взривим Тунела под Ламанша Тунелите Монт Блан Фрежус Дойче Зеле къв етикет ще ни лепне Щото фабриката за етикети и фалшиви хартийки наречени долари не се намира във Сибир а у Фашистонг А етикета е важен също толкова както и Ковида Нали

Отговори
1 3
Живко

Живко

26.07.2022 | 00:53

Росен, ти нормален ли си? Как може да публикуваш такива престъпно-налудничави писания? Тебе искаш ли да те взривят някои партизани срещу откачените дракачи?

Отговори
2 1
Ангел Грънчаров от Тракия

Ангел Грънчаров от Тракия

25.07.2022 | 20:33

Смрт на украинските фашисти!

Отговори
7 5
Украйна

Украйна

25.07.2022 | 20:18

Браво на Владимир Стус!

Отговори
3 6

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?