1553

Американец падна от круизен кораб, но оцеля след 20 часа в океана

Турист от САЩ падна от круизния кораб Carnival Valor в навечерието на Деня на благодарността, прекара 20 часа в открития океан и оцеля по чудо. Мъжът сподели историята си в интервю за ABC News. Спасителите извадиха 28-годишния Джеймс Граймс от водата на 24 ноември, но късметлията сподели подробности за оцеляването си едва седмица по-късно.

На 23 ноември със семейството си той предприел петдневно турне до мексиканския остров Козумел в Карибите, но паднал зад борда в първия ден от пътуването. След това Граймс остана във водата почти 20 часа, борейки се с медузите и подводното течение.

Освен това каза, че може да е бил нападнат от акула. „Тя имаше плоска уста. Доплува до мен и ме удари в крака, а аз я ударих с другия крак. Уплаших се, не знаех какво е и не разбирах колко е голяма. Всичко, което виждах, беше перка“, сподели американецът.

Човекът е сигурен, че Всевишният му е помогнал да избяга. „Чувствах, че ми се дава шанс да оцелея точно сега“, обясни той. „Въпреки че (падането зад борда) можеше да ме убие...Надявах се, че ще започнат да ме търсят и в крайна сметка ще ме намерят.

Пътешественикът също така заяви, че въпреки всичко е "успял да запази дух" и продължил да плува. „Исках да видя семейството си и бях решен да се махна оттам“, каза той. „Не исках да приема, че така ще изглежда краят на живота ми. Аз съм твърде млад". 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Западняк

Западняк

04.12.2022 | 03:13

Забравил е да каже, че е бил пиян като е паднал и акулата се се отвратили от вонята на алкохол.

Отговори
1 2

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?