1553

Американец оцеля 3 дни в блато с отхапана от алигатор ръка

Американец с отхапана от алигатор ръка оцеля, след като три дни се кри от влечугото в блато до град Миака в щата Флорида, съобщи британският вестник „Сън”.

43-годишният Ерик Мурда е бил на почивка в рибарски лагер на езерото Манати. Мъжът отишъл да плува в нетрезво състояние: полицията открила марихуана и бутилка уиски в микробуса му.

Мурда забелязал алигатор, плуващ наблизо. Преди да успее да реагира, челюстите на влечугото се затвориха върху ръката му. Алигаторът отхапа крайника на американеца до лакътя и три пъти се опита да го завлече под водата. Въпреки това, след като загубил ръката си, Мурда успял да хване влечугото с останалата си ръка и да го избута настрани. След това хищникът отплува..

Жертвата опитал да се върне на мястото, където влезе във водата, но скоро разбра, че се е изгубил в огромно езеро. „Всичко се случи за част от секундата. Беше като мълния. Мислех, че съм мъртъв. Спомням си, че си помислих: "Това не може да е вярно. Вече нямам ръка. Вече нямам ръка! Сигурно спя", каза той.

Няколко часа по-късно Мурда успял да стигне до блатистия бряг, обрасъл с гъста трева. Трябвало да пренощува в него. На сутринта американецът се качил на дърво и няколко часа се опитвал да привлече вниманието на летящите над него самолети.

След това продължил да си проправя път по брега с надеждата да намери мястото, откъдето е дошъл. До този момент мястото, където е отхапана ръката му, спряло да кърви, но около него започнали да се събират мухи.

Понякога човекът виждал главата на алигатора да се издига над водната повърхност. „Чувствах, че той ме чака“, спомня си Мурда. Втората нощ мъжът прекарал върху малка бетонна плоча на брега на водата. На следващия ден той отново се опитал да излезе от блатото, но установил, че се движи в кръг. На четвъртия ден разбрал, че е изминал само 100 метра.

Накрая намерил празна бутилка от бира, което била знак за присъствие наблизо на хора. Скоро той видял микробуса си и мъж, паркирал колата си наблизо. Спасителите пристигнали на мястото след половин час. Мурда прекарал три седмици в местна болница. Останалата част от ръката му а ампутирана, за да се избегне инфекция.

Сега Мурда планира да стане мотивационен лектор. „Страхът е хубаво нещо“, казва той.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?