49
Следвайте ни

Алкохол менте погуби над 75 души в Турция

viber icon

Броят на смъртните случаи от отравяне с незаконен алкохол в Турция продължава да нараства преди новогодишните празници. Силите за сигурност се борят срещу веригите за производството и разпространение на фалшив алкохол в цялата страна.

Въпреки всички предупреждения обаче, два нови смъртни случая са съобщени в провинциите Шанлъурфа и Айдън. С това броят на смъртните случаи надхвърли 75 само за две седмици в 21 области на страната, съобщи вестник Хюриет.

В болниците има още десетки хора, хоспитализирани, защото са консумирали нелегален алкохол. Много от тях имат трайна или частична загуба на зрението.

Органите за сигурност провеждат операции в 81-те провинции на страната, за да задържат отговорните за производството и продажбата на незаконни алкохолни напитки.

В много населени места в страната граждани се оплакват, че при онлайн поръчки са получили алкохол със съмнително качество.

Повече от два тона етилов алкохол са конфискувани, а един заподозрян е задържан при операция, проведена в централната анадолска провинция Кайсери.

Десетки кашони с бутилки алкохол, готови за продажба, също бяха сред заловените.


Стремителното покачване на цените на алкохолните напитки насърчи измамниците и накара хората да не разграничат течностите, произведени в нелегални лаборатории.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?