1939

Александър Дугин: България ще се върне при нас заедно с Иран, Северна Корея и Беларус

За проф. Александър Дугин „България е наша и такава ще си остане винаги”. Смята, че като са избрали Запада за свой геополитически партньор, българите са се оказали на страната на противника - затова сега тук продължава войната между евразийците и атлантиците.

„България е разделена - политическите елити, както често е било в историята, се ориентират на Запад, а народът запазва любовта, уважението, паметта и положителното отношение към Русия. Ние разбираме това и се отнасяме с разбиране към всички нападки и конфликти. Русия не си променя така позицията -  ние винаги протягаме ръка за дружба към българите. Ние не сме Запад, ние сме Евразия, ние сме Изток”, пише в една от статиите си Дугин.

Той признава, че когато се е разпадал Варшавският договор, самата Русия не е представлявала нито идеологически център, нито някакъв полюс. „Ние нищо не можехме да предложим и дори искахме да влезем в НАТО, затова и много страни от Източна Европа влязоха в Алианса. Не защото те предадоха Русия, а защото Русия в онзи момент сама предаде себе си, сама изгуби своята идентичност. Затова не трябва да сме прекалено строги, не трябва да гледаме на това като на предателство”, продължава той.  

Това, според любимеца на Путин, се е променило, когато Русия се е превърнала в полюс на суверенитет, в символ на консерватизма и традицията.

„Мисля, че отношението към Запада и към Изтока трябва да се промени.

Влизането в НАТО ​- това е част от историята, но ние виждаме как западната цивилизация все повече изоставя консервативните си идеи. Затова да си в НАТО днес не е същото като да влезеш в НАТО през 90-те години. Да влезеш, не е предателство, но днес България да е в НАТО - това е предателство”, убеден е той. Уверен е, че „България съвсем скоро ще стане част от новия „Руски свят“ заедно с Иран, Северна Кория, Сърбия, Беларус”.

За образованите руснаци и украинци възгледите на Александър Дугин са абсурдни. Политтехнологът Михаил Шейтелман го определя направо като „селския идиот, който взел, че написал няколко книги”.

Михаил Шейтелман

„Човекът е болен, говори религиозни глупости и точно той зарази Путин със своите идеи - те са напълно безумни и шизофренични. Навремето около Хитлер също имаше много хора с безумни идеи. Около Путин това са Мендински и Дугин”, казва Шейтелман.

Той припомня, че в края на миналия век Дугин пише куп статии на тема, че мъжете трябва да носят бради и ако не си пуснал такава - значи не си мъж. „Ей това му е нивото на философска мисъл”, завършва той.

Александър Невзоров

Руският журналист и бивш депутат Александър Невзоров, който от началото на войната живее в чужбина, коментира в YouTube: „Вдигна се вой до небесата за атентата срещу звездата на руския фашизъм Даря Дугина, макар събитието да е нищожно! По същия начин като нея загинаха същия ден няколко украински момичета в Харков ​- изгорени и разкъсани на парчета от руски ракети. А преди Дугин как потриваше ръце: "Убивайте, убивайте, убивайте украинци!". Това е идеологът на руския фашизъм. Виждал съм Даша Дугина, когато беше само на 2 годинки. Тогава баща ѝ бе един прост православен фанатик и я доведе в телевизията. Беше толкова последователен във фанатизма си, че призна, че даже прекръства стола, преди да седне на него”, разказа Невзоров.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
34 коментара
Чудя се Де

Чудя се Де

02.09.2022 | 08:00

Тва МАН отзаде на фамилията на тоя чукундур за благозвучност ли сложено или ни показва тоя артикул става за пройзводството на сапун Много МАНОВЕ се напъват последно време да цвъкат простотий А и като че ли са абонирани да цвъкат простотийте си във медийте Което създава едно чувство на гадене у читателите слушателите и зрителите И где е тук християнщината когато МАН те осветлява и осведомява

Отговори
0 0
Коментар

Коментар

23.08.2022 | 20:45

Нещата не отиват на добре щом ни слагат в една категория с Иран и Северна Корея.

Отговори
2 2
Не впечатлен

Не впечатлен

23.08.2022 | 19:59

Обикновен руски идиoт. Нещо като идиoта василий блажени.

Отговори
6 1
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

23.08.2022 | 14:43

да ЖИВЕЕ РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Отговори
4 1
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

23.08.2022 | 14:41

МОЛЯ това никога не ще стане БЪЛГАРИЯ е РЕПУБЛИКА и не е и никога не ще бъде нито към РУСИЯ нито 51 ЩАТ на САЩ

Отговори
6 0
учи, другарю соросояд!

учи, другарю соросояд!

23.08.2022 | 14:35

Едно време през комунизма ни задължаваха да учим руски и го приемахме с досада, подигравка, кой да ти очаква, че един ден ще ти е полезен да четеш руски сайтове, за да избягаш от българската соросоядска медийна мъгла, не за друго поне да не те лъжат соросоядските кратуни - пуснали пипала във всичко: в медицината с Ковида, в образованието, културата, в изопачаването на историята и какво ли не!

Отговори
6 2
соросоядско образование

соросоядско образование

23.08.2022 | 14:25

Всичко, което казва е истина, а "образованите украинци и руснаци ...", кои "образовани" - джендъри и соросоядите ли? 32 години България е управляват "умни и красиви", като последната половин година нагледно, докъде я докараха, колко забогатя държавата? Нищо само соросоядски лъжи, изопачаване на Историята и нищо!

Отговори
3 6
Историк

Историк

23.08.2022 | 13:03

За България, Северна Корея и Беларус знам, но за Иран не съм чел никъде, че бил руски, или съветски. Другарят Дугин обогатява познанията ми.

Отговори
12 3
учи, другарю соросояд!

учи, другарю соросояд!

23.08.2022 | 14:28

и Иран, и Турция е имало предложения да стане република от СССР, а преди това Малта е искала да стане част от Руската империя ... недей само да четеш соросядска, папагалска пропаганда!

Отговори
3 7
Историк

Историк

23.08.2022 | 15:37

От кого са били тия предложения, бе и.д.и.о.т ! И, в крайна сметка, били ли са някога, че да си ги "връща" другият ти колега и.д.и.о.т Дугин?

Отговори
4 3
Да бе, да

Да бе, да

23.08.2022 | 12:38

Само ако имах снайпер, този другин.... ли е, какъв е....

Отговори
17 6
гитлер

гитлер

23.08.2022 | 12:33

руская сволоч !

Отговори
20 9

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?