Следвайте ни

Албания бори коронавируса с вечерен час от утре

viber icon

Албания  е поредната държава, която затяга мерките в борбата срещу коронавируса след като случаите в страната рязко се увеличиха през последните няколко седмици

Една от мерките е въвеждането на вечерен час и на всички граждани ще бъде забранено да напускат домовете си от 22:00 до 06:00 часа.

„Ограниченото движение започва в сряда, 11 ноември и ще продължи три седмици. Само хората на работа и спешните служби са освободени от това решение“, каза Мира Ракацоли, председател на комисията и заместник-министър на здравеопазването и социалните грижи, пише БГНЕС.

Забранена е експлоатацията на заведения за обществено хранене от 22:00 до 06:00 (с изключение на услугите за доставка), а публичната администрация, според спецификата на сектора, ще работи онлайн или чрез ротация, при стриктно спазване на протоколите, пише канал 3.

През последните 24 часа от проведените 2 723 теста 563 или 21% от тестваните са положителни. В същото време битката с вируса е загубена от 8 пациенти или 579 до момента, докато за щастие 153 или общо 12 353 от общо 25 294 заразени са включени в списъка на оздравелите, информира Министерството на здравеопазването и социалната защита.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?