Следвайте ни

Аларма в Анталия: За седмица процентът на корона случаите се удвои

viber icon

След като епидемията от корона вирус се разпространи по целия свят, туристическият град Анталия проведе туристическия сезон без никакви проблеми, благодарение на предприетите мерки срещу Covid-19. Темпът на епидемията, която премина през управляеми нива през летните месеци, се увеличи с настъпването на зимния сезон, тъй като местните жители пренебрегнаха мерките.


Експертите посочиха, че сред най-важна причина за увеличаване на случаите в града, са домашните посещения. 


Друга съществена причина е и необичайно хубавото време за сезона до миналата седмица, поради което хиляди се струпваха на най-популярния плаж Коняалтъ в града. Там рядко се спазваше социално дистанциране и резултатите са налице. 


В изявление пред медиите здравния министър Фахретин Коджа заяви, че броят на случаите в Анталия се е удвоил за една седмица, а капацитетът на леглата в отделенията за интензивно лечение вече е запълнен с над 71 процента. 


Положението е критично, ето защо се налагат допълнителни мерки и ограничения в Анталия. 


Областният управител Кязъм Йозалп обяви, че използването на пейки е забранено и броя на хората се ограничава по уживените търговски улици с интензивен пешеходен трафик. Железни прегради бяха поставени в началото и в края на пешеходната улица, където едновременно може да има само 3500 души.


Пешеходният трафик се контролира от полицейски екипи. Гражданите, които не  носят маски и не спазват разстояние, се предупреждават един по един. Наказателни действия се прилагат към тези, които упорито не се подчиняват на правилата. 


Започна поетапно увеличаване и на капацитета на леглата за интензивно лечение, в болниците в района. 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?