Следвайте ни

Актуализираха „белия списък“ на COVID дестинациите

viber icon

ЕС премахна шест държави, включително САЩ, от „белия списък“ на COVID дестинациите, на чиито туристи се разрешава влизане без ограничения, като например задължителна карантина.

По-голямата част от държавите от ЕС бяха отворили отново границите си за американците през юни с надеждата да спасят летния туристически сезон, въпреки че повечето от тях изискваха отрицателен тест преди пътуването. Този подход обаче не беше поет реципрочно от САЩ, пише „Гардиън“, цитиран от БГНЕС. 

„Белият списък“ на ЕС предполага по-малко от 75 нови случая на ден на 100 000 души през предходните 14 дни - праг, който в момента не е достигнат в САЩ.

Според университета „Джонс Хопкинс“, САЩ са имали най-големия брой заразени в света за последните 28 дни. От списъка на сигурните държави на ЕС заради скока на случаите с COVID са премахнати още Израел, Косово, Ливан, Черна гора и Република Северна Македония.

Актуалният в момента „бял списък“ включва: Албания, Армения, Австралия, Азербайджан, Босна и Херцеговина, Бруней Дарусалам, Канада, Япония, Йордания, Нова Зеландия, Катар, Република Молдова, Саудитска Арабия, Сърбия, Сингапур, Южна Корея, Украйна и Китай.

Държавите-членки също са посъветвани постепенно да се премахнат ограниченията за пътуване за специалните административни райони на Китай Хонконг и Макао. Насоките са необвързващи и препоръката е на напълно ваксинираните все пак да бъде разрешено влизане за несъществени пътувания.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?