4232

Адреналин: Балон катастрофира в Кападокия ВИДЕО

Туристически балон с горещ въздух, който беше повлечен от внезапен обратен вятър, се приземи аварийно между скалните образувания в "Долината на любовта" в град Гьореме, Кападокия.

АА

Благодарение на решението за аварийно кацане на пилота и успешните маневри, по тежки последици от катастрофата бяха предотвратени в последния момент.

По чудо уплашените туристи се разминаха без да пострадат при падането.

АА

Балонът с горещ въздух, който излетя от село Чавушин в област Аванос вчера сутринта, срещна неблагоприятен вятър, когато достигна "Долината на любовта" в град Гьореме.

Пилотът Джанер Узун осъзнал ситуацията и решил да направи аварийно кацане. Балонът, летящ на ниска височина, направи аварийно кацане, след като заседна между скалните образувания

След инцидента в района бързо бяха изпратени здравни, аварийно-спасителни екипи и екипи на пожарната.

20 туристи в балона, всички от които чужди граждани, и пилотът Джанер Узун бяха евакуирани безопасно от заседналия балон.

АА

Пилотът Джанер Узун сподели: „Излетяхме около 05.20 ч. в района на Пашабагъ. След като летяхме около 20 минути, завършихме нашата обиколка в "Долината на любовта", планирахме да се спуснем. В този момент дойде насрещен вятър. Бяхме повлечени към скалите и успяхме да кацнеме аварийно като се приплъзнахме по склона. Щастливи сме, че няма наранени или проблеми за никой от нашите гости. „Всички се върнаха в хотелите си безпроблемно и в момента продължават обиколката си в района“, подчерта той.

Португалската туристка Роза Силва Мескита, която беше в балона, заяви: „Пилотът боравеше с оборудването много умело в този критичен момент и положи всички необходими усилия да ни защити. Той постоянно ни вдъхваше увереност“, заключи Мескита.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?