71

Адът в Бахмут: Заповядаха на елитните воини от "Птичките на Маджар" незабавно да напуснат

Въздушното елитно подразделение "Птичките на Маджар" получи заповед да се изтегли от Бахмут, Донецка област. Войниците удържаха защитата на града в продължение на 110 дни. 

Заповедта е на висшето командване и бе съобщена от началника на дивизията Роберт Бровди Маждар в "Телеграм". Воинът не дава повече подробности, но не скри, че е разстроен от решението.

"Тази нощ "Птичките на Маджар" получи бойна заповед незабавно да напусне Бахмут. Какви са причините да бъдем прехвърлени на друго място, след 110 дни бойни действия тук, не е ясно. Преди всичко съм военен и няма да коментирам заповедите на командването на отбраната на Бахмут", казва той. 

Припомняме, че от няколко месеца се водят ожесточени боеве за Бахмут, който се намира в Донецка област. Министерството на отбраната казва, че обстановката там е тежка. 

Украински военни съобщиха, че въоръжените сили на Украйна в Бахмут търпят тежки загуби - по една-две роти на ден. Градът трябва да бъде напуснат, казва боец във видеообръщение, публикувано от украинското издание Strana.ua.

Видеото е заснето от командир с позивна "Маджар". Той и колегите му оцениха ситуацията в града и стигнаха до извода, че е необходимо да го напуснат и да чакат боеприпаси.

„Бахмут вече се превърна в някакъв идол, Бахмут е крепост. Разбира се, уважавам това, но ако компанията живее тук една нощ, тогава трябва да подготвите позиции и да се върнете малко назад. Защото всеки ден губим рота, две роти, батальон. Цял батальон за седмица,” описа загубата украинския боец ​​от въоръжените сили.

Според военнослужещите от въоръжените сили на Украйна поддържането на контрол над града не си струва подобни жертви.

„Моето виждане за ситуацията е следното: не си струва. Трябва да подготвим позиции, да се върнем назад, да изравним предната линия и да се надяваме, да чакаме боеприпасите”, казва един от военните във видеото.

По-рано украинските военни казаха на британски журналисти, че остават в Бахмут с надеждата да го защитят. Според тях градът, който всъщност е обкръжен от руските войски, е близо до пълно унищожение.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
23 коментара
Този

Този

03.03.2023 | 22:35

с птичките последно сега как му викат - Маджар или Маждар?

Отговори
2 0
НАТО

НАТО

03.03.2023 | 21:19

Воюва с готвача на Путин, а американската частна армия "моцарт" отдавна избяга.

Отговори
2 0
Какво е правил Иван Грозни..?!

Какво е правил Иван Грозни..?!

03.03.2023 | 19:10

На една,, кълка, лежал и,, кръвожадствал,,...!

Отговори
4 2
Адат беше от 2014 досега ....

Адат беше от 2014 досега ....

03.03.2023 | 18:56

А от сега ще бъде винаги както е било преди 2014! Запомнете го мръсни фа шисти!

Отговори
5 3
Ад ли, адат в Славянск беше досега ....

Ад ли, адат в Славянск беше досега ....

03.03.2023 | 18:40

Няма и никога не е имало Бахмут! Славянск е на славяните а не на нацистите!

Отговори
5 4
Отново на този ден сме свидетели на Юдейска подлост и предателство

Отново на този ден сме свидетели на Юдейска подлост и предателство

03.03.2023 | 18:31

Пътичките на Зеленясълия Юда Путин ша ги вкара във кафеза там да чуруликат А на Юдата изссссрал се като всеки Юда със призив да сме одили да помагаме на Братска Русия ясно ще му отговоря Ние никъде няма да одим докато вие Юдите сте тук Тук е нашия Християнски фронт и нашата Родина И докато от България не ви изметем Сополиви Шороооошояди Българин родолюбец Националист нивга няма да напусне този фронт България Защото за да застане Българина срещу Юда това си е фронт

Отговори
6 4
Цяла нация нацисти

Цяла нация нацисти

03.03.2023 | 19:05

Драги ми малоумник, Срещу кой воюва Путинката? Както и сам казва той - срещу нацисти, 40 милиона? А защо са 40 милиона? Защото си защитават страната. Защото не искат да са част от една корумпирана, безмозъчна държава. Русия можеше да бъде номер едно в света. Има ресурсите, имаше и умните руснаци. Но освен крадливи олигарси и стари калашници, никакво друго развитие. Никоя държава няма да иска да има общо с тях. И Беларус скоро ще избяга.

Отговори
4 6
Помогите

Помогите

03.03.2023 | 18:02

Недейте да хабите сили , запотени и изплезели език върху клавиатурата. Отивайте да помагате на братчетата русначета. Че една година мина вече в иху, иху, и едно голямо тихо... Само ме успокоява, че Путин има много модерна и силна армия. И просто си играе, не иска да превземе Украйна, може ама не иска... Пъни се с две думи и се насира...

Отговори
2 7
Ще помогнем да няма вече никога фа шисти и нацисти

Ще помогнем да няма вече никога фа шисти и нацисти

03.03.2023 | 18:45

Ще помогнем да няма вече никога такива мръсници като теб

Отговори
5 3
Какъв Бахмут бе .... Нацисти!

Какъв Бахмут бе .... Нацисти!

03.03.2023 | 17:22

Славянск или Артьомоск това е ИМЕТО!

Отговори
8 5
Славянск ще бъде винаги славянски!

Славянск ще бъде винаги славянски!

03.03.2023 | 17:03

И никога вече фа шистки и на цистки Баумит. Славянск ще бъде освободен! Фа шистите ще бъдат изгонени от ДНР и ЛНР. Слава на славяните в Славянск! Фа шистите и нацистите са агресори!

Отговори
5 7
Вагнер

Вагнер

03.03.2023 | 15:48

Браво,дойде ви акъл в кухите укроглави.Ние пленници не взимаме. Днес до вечерта Бахмут вече,ще е напълно обкръжен....ако не искате да последвате съдбата на полските наемници,бегайте.

Отговори
8 9
Аятолах Хуманен

Аятолах Хуманен

03.03.2023 | 16:21

Алах , колко отрепка и утайка има в нашата страна ! Само ако можехте да помислите с тези празни кратуни мерзавци такива. Ако Джуджето е способно да сътвори геноцид над най-близките си тогава каква ще бъде вашата съдба ако ватенки със скосни очички и къси крачета от тундрите стъпят от тоя край на Дунава?

Отговори
7 8

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?