4232

Адът слезе на земята! Нещо страшно става в САЩ, 22 души загинаха

Губернаторът на Кентъки Анди Бешър, който обяви извънредно положение

 

Силни бури преминали през централната и южната част на САЩ през почивните дни и Деня на паметта, отнеха живота на най-малко 22 души души и причиниха много разрушения. В източната част на страната хиляди домакинства останаха без ток.

Губернаторът на Кентъки Анди Бешър, който обяви извънредно положение, съобщи ,че в неговият щат жертвите са 5. В окръг Кук, в щата Тексас смъртните случаи са 7, а в Арканзас лошото време причини смъртта на 8 човека. Двама души са загинали в окръг Майес, Оклахома, а сред ранените има и гости на сватба, която е била на открито.

От Северна Каролина до Мериленд имаше предупреждения за възможни торнада, а от Алабама до Ню Йорк вчера следобед повече от 400 000 клиенти бяха без ток. Около 125 000 са без електричество в Кентъки. Спиране на електрозахранването имаше в най-малко 12 щата.

Президентът Джо Байдън каза, че Федералната агенция за управление на извънредни ситуации извършва оценка на щетите и има готовност да предостави федерална помощ на най-тежко пострадалите райони, цитира dariknews.bg.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?