Следвайте ни

Адът няма край: Ново земетресение 5 по Рихтер удари Измир ВИДЕО/СНИМКИ

viber icon

Ново земетресение с магнитуд 5 по Рихтер бе усетено тази сутрин в района на Сеферихисар, където беше първият трус от вчера, заявиха от службата за управление при бедствия и извънредни ситуации (AFAD). 


Службата потвърди, че 18 часа след земетресението има 25 загинали. Една от жертвите, 90-годишна жена-инвалид, се е удавила, след като е повлечена от придощлата вода от цунамито в Сеферихисар, район Съаджък. 


Броят на ранените се е увеличил до 804 души.


В 9 сгради продължава търсенето на оцелели в момента, в други 8 сгради работите приключиха. 

AFAD допълни, че след земетресението с магнитуд 6,6 в Измир и района са регистрирани общо 410 вторични труса, 33 от които с магнитуд над 4 по Рихтер. Земетресението е нанесло щети в 15 други населени места в района. 


Гражданите на в Измир, градът най-засегнат от бедствието, прекараха трудна нощ предимно по улиците поради страх от вторични трусове.


Министърът на околната среда и градоустройството Мурат Курум обяви, че в района са създадени палаткови лагери за 2 хиляди души.


От асоциацията на хотелиерите "Егейско сдружение за туристически бизнес и квартири" заявиха, че също са приели безплатно жертвите на земетресението в хотелите в града. 


До момента се съобщава за над 80 души, извадени изпод развалините на срутените сгради в Измир. 


От AFAD обявиха, че спасителните усилия продължават с 3 хиляди 52 души персонал, 20 кучета и 431 превозни средства в 17 сгради.


 

 

 

 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?