1553

Адът е в Северодоценк, руснаците взривиха цистерна с киселина

Руските сили удариха цистерна с азотна киселина в химически завод в източния украински град Северодонецк, който се опитват да превземат, заяви местният губернатор, като призова хората да останат в убежищата.

„Въздушен удар на силите на Москва удари цистерна с азотна киселина в химически завод", съобщи в Telegram губернаторът на Луганска област Сергей Гайдай. "Азотната киселина е опасна при вдишване, поглъщане и при контакт с кожата", добави той. "Не излизайте от убежищата!" каза Гайдай.

Той помоли останалите жители на града - в който от дни се водят ожесточени сражения - да "подготвят защитни маски за лице, импрегнирани със соден разтвор".

Промосковските сепаратистки власти заявиха, че резервоарът е "експлодирал" на територия, контролирана от украинските сили.

"В химическия завод "Азот" е взривен контейнер с химикали. По предварителни данни става въпрос за азотна киселина", заяви в Telegram Родион Мирончик, представител на самопровъзгласилата се Луганска народна република.

Той заяви, че територията на завода се намира под украински контрол.

Украински официални лица заявиха, че настъпващите сили на Москва вече контролират половината от Северодонецк - ключова цел за руската армия.

Руските сили вече контролират "по-голямата част" от Северодонецк в Източна Украйна, където от дни се водят ожесточени сражения, докато руската армия се опитва да го превземе, заяви от своя страна местният губернатор.

"За съжаление, днес руските войски контролират по-голямата част от града", заяви губернаторът на Луганска област Сергий Гайдай във видеоклип. Той заяви, че "90 процента" от града е разрушен

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Лък сте Пусрахте ли сте

Лък сте Пусрахте ли сте

01.06.2022 | 00:06

Ауууууу Чифутските УРКИ хем контролират хем не контролират Хем завода е под техен контрол Хем Руснаците били го ударили Кък пък го изчислиха със такавъ чифутска точност Нъл според чифутската ви пропаганда отвратителна Руските ракети дават грешки от по иляда километъра Кое е верно

Отговори
1 3

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?