71

Абсолютен рекорд: 38 692 души за ден влязоха от България в Турция СНИМКИ

Вчера на изходните ГКПП-та от България за Турция беше счупен рекорд за всички времена с 38 692 влизания на пътници на граничния пункт Капъкуле, при Одрин, съобщи турската агенция Демирьорен (DHA).

DHA

С настъпването на отпускарския летен сезон, Турците, живеещи в Европа, по традиция започнаха да пътуват през България, за да достигнат в Турция по суша. Целта им е да прекарат годишния си отпуск в родния си град, за да се срещнат с роднини и приятели. После по традиция отиват на турските курорти.

На есен, когато отново се връщат към Европа, на входовете за България се образуват огромни автоколони.

DHA

В този контекст от Министерството на търговията в Анкара съобщиха, че са предприети необходимите мерки на митническите гранични пунктове поради летния период и броят на платформите за влизане на пътниците е увеличен от 12 на 24.

Друго важно изявление дойде вчера от областния управител на Одрин. В него се споменава, че е подобрен рекордът за всички времена за влизане на пътници на граничния изход Капъкуле/Капитан Андреево.

DHA

Само в сряда 38 692 пътници са преминали през това ГКПП. 

От кабинета на губернатора уточняват данните:

"През последната седмица имаме огромно увеличение на автомобилния поток от България. Беше счупен рекорд по брой пътници на граничните пунктове с Европа у нас.

DHA

На нашата гранична порта Капъкуле беше счупен рекорд за всички времена с влизане на 9005 пътнически превозни средства и 38 692 пътници.

През ГКПП-тата с България и Гърция за седмица преминаха общо 141 478 автомобила.

DHA

1302 наши служители работят за минимизиране на проблемите, които срещат нашите сънародници, живеещи в чужбина, при завръщането им в родината.

Броят на платформите на граничния пункт Капъкуле, където трафикът е най-натоварен и интензивен, е увеличен на 24.

Между 22 юни и 9 юли 141 478 превозни средства и 562 834 пътници влязоха през нашите гранични пунктове Капъкуле/Капитан Андреево, Пазаркуле/Кастанеа (Гърция), Хамзабейли/Лесово и Ипсала/Александруполи (Гърция).

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?