46

Абрамович иска да закупи един от водещите футболни клубове в Истанбул

В чуждестранната преса беше отразено, че руският олигарх Роман Абрамович иска да купи отбор в Турция. Живеещият в Истанбул руски милиардер се срещна с азербайджанския бизнесмен Мубариз Мансимов и споделил, че иска да стане собственик на някой от трите водещи истанбулски отбора.

 

От известно време руския милиардер, който след началото руско-украинската война, беше обект на жестоки санкции от Европа и САЩ, живее в Истанбул. 

Ройтерс

Двете супер луксозни яхти на Абрамович "Май Соларис" и "Еклипс" продължават да са закотвени в открито море съответно покрай курортите Фетие и Бодрум, в Южна Турция, защото не ги приемат в пристанищата, съсъбственост на английски компании.

Ройтерс

Олигархът миналия месец нае имението Фейаз Токар, намиращо се покрай Босфора, в квартал Бейкоз, за $50 хиляди на месец.

 

Според информацията на турския ежедневник Йеничаг, Абромович е обсъдил въпроса за закупуване на клуб в Турция с азербайджанския бизнесмен Мубариз Мансимов, който е член на Конгреса на спортния клуб Бешикташ. Очевидци споделят, че Абромович е поискал съдействие, за да закупи някой турски клуб. 

 

Мубариз Мансимов му съобщил, че водещите клубове Фенербахче, Бешикташ и Галатасарай не се управляват по модел на собственост като във Великобритания. Той посочил обаче други истанбулски клубове, като Башакшехир, Истанбулспорт и Касъмпаша, като клубовете, които могат да бъдат закупени. 

 

Абромович е започнал проучване за закупуването на някой от тези футболни клубове. 

 

Ако продажбата се осъществи, примерът с Челси може да бъде изживян и в Турция.

Ройтерс

Съдбата на Челси, лондонският клуб във Висшата лига, се промени, след като Абрамович го закупи. Трансферирайки кариерни играчи, Челси спечели титлите във Висшата лига и Шампионската лига за първи път в историята си. 

 

След руско-украинската война Абромович все още има $10,5 милиарда, въпреки факта, че финансовите му активи се стопиха с 41,6 на сто заради санкциите срещу него. 56-годишният милиардер има руско, израелско и португалско гражданство.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Хохохо

Хохохо

04.01.2023 | 14:21

Много скоро всеки вуйчо на село със 100 брави стадо, 300 буркана зимнина в мазето и 5 качета кислео зеле ще е доста по-влиятелен от Абрамича...Само гледайте!

Отговори
4 0
Абрамович на правилното място си

Абрамович на правилното място си

04.01.2023 | 14:14

И ние сме в Бейкоз най-хубавия квартал на Истанбул. Е ние сме по-скромни, наели сме само за 5 000 на месец. Западните фа.шисти да го ду.хат. Унищожиха хубавата Европа.

Отговори
1 4

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?