Следвайте ни

94% спад на случаите с COVID-19 след ваксинация отчита Израел

viber icon

Най-големият доставчик на здравни услуги в Израел отчете 94% спад на симптоматичните инфекции на COVID-19 сред 600 000 души. Те са получили по две дози от ваксината на Pfizer в най-голямото проучване в страната до момента, пише „Дейли Сабах”.

Организацията за поддържане на здравето „Clalit”, която обхваща повече от половината от всички израелци, заяви, че същата група е с 92% по-малка вероятност да развие тежко заболяване от вируса.

Сравнението беше спрямо група със същия брой хора, със съответстващи анамнези, които не са получили ваксината.

“Това недвусмислено показва, че коронавирусната ваксина на Pfizer е изключително ефективна седмица след поставянето на втората доза, точно както е установено и в клиничното проучване”, каза Ран Балисер, главен иновационен директор на „Clalit”.

Той добави, че данните показват, че ваксината Pfizer, която е разработена в партньорство с немския BioNTech, е още по-ефективна две и повече седмици след поставянето на втората доза.

Хоспитализациите и сериозните заболявания все още растат сред по-младите групи от населението на Израел, при които ваксинацията започва седмици по-късно.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Мръсен долен гаден нагълмързелив крадлив чифут НАЛИ

Мръсен долен гаден нагълмързелив крадлив чифут НАЛИ

15.02.2021 | 20:02

Еврейско Гов.......но отлитай за Израел Мамицатати чифутска

Отговори
3 1
Нали

Нали

15.02.2021 | 12:33

Ужас, тея евреи са луди бе! Защо се ваксинират? Не занаят ли, че Бил Гейтс иска да ги чипира? Не ги ли интересува какво ще стане с ваксинираните след 370 години? Не се ли сещат, че вирус няма и всичк е конспирация?

Отговори
6 6
Реалист

Реалист

15.02.2021 | 21:16

Нали, айде бе изкара ли си твоя ред вече?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай