92% от българите заявяват, че са бедни

Според 92 сто от българите бедността е широко разпространена в страната ни, сочат данни от изследване на европейското обществено мнение, извършено от европейската служба Евробарометър. България е втора в челната тройка при отговора на този въпрос сред държавите в Европейския съюз, съобщи БНР. Пред нас е  Унгария, където 96 на сто от хората са убедени, че бедността е широко разпространена в страната им. На трето място е Румъния (90 на сто).

Изследването е извършено във връзка с Европейската година за борба с бедността, за каквато е обявена 2010 г. Според него общо 73 на сто от гражданите на Европейския съюз смятат, че бедността е широко разпространен проблем в родната им страна, а 89 на сто искат правителството им да вземе спешни мерки за борба с този сериозен социален проблем.

Според европейците най-рисковите групи, които могат да се окажат потенциали жертви на бедността, са безработните (56 на сто от запитаните), по-възрастните хора (41 на сто) и по-слабо образованите (31 на сто).

Същото допитване сочи, че според гражданите на Европейския съюз най-голяма отговорност за намаляване на бедността носят правителствата - 53%, самите граждани 13% и Европейският съюз като организация 9%.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Пешо

Пешо

27.10.2009 | 18:37

ЧАКАЙТЕ ДЕ , КАКВО СТЕ ВИДЯЛИ ОЩЕ ! В Германия смалят данъците , а тук увеличават всичко -акцизи , данъци , такси , мита, застраховки , осигуровки и .... каквото им падне още !!! ... На мутрата -пожарникар Бойко Борисов , на малоумния комплексар с „ меки китки „ ДЯНКОВ , на топсерсема Цветанов и блюдолизците около тях им е по-дебела главата , по - празно пространството между ушите и по-високо самочувствието, отколкото е здравословно !... Само кретенизмът и цинизмът им са на ниво !! http://www.tundzha.info/public/65-comment-tundzha-info/2045-da-ne-govoryat-i-da-ne-me-draznyat-tezi-dumi-zvuchat-strashno Единствено дебил не може да отчете, че през всички 20 години на прехода не сме имали по-неудачно,по-неориентирано и по-некадърно правителство от настоящето ,!Вероятно има още някои, които смятат , че сегашното управление не е тотално сбъркано , но това се дължи единствено на увреденият им генетичен код ... „Благодарим „ безкрайно на „ бащицата „ Бойко Борисов за „гениите „ , които ни натресе в управлението . Тези , които създават , най-меко казано , ужасната действителност на дезорганизация, безотговорност и неприветлива среда … Затова и БЪЛГАРИЯ ЩЕ СИ ОСТАНЕ КЕНЕФ (тоалетна) , така както много сполучливо и точно я изобрази чешкият художник Давид Черни ! … КЕНЕФ , в края на двора- с една дупка в следата, типично по български ,типично по селски… Нека им напомня, че " благодарение " на подобна политика на геноцид спрямо народа ни , се случиха януарските събития през 1997 година. АБСОЛЮТНО СЪЩИТЕ им ПОЖЕЛАВАМ много скоро , защото иначе ще разплачат ТОТАЛНО майката българска ... А и все повече от тези, които гласуваха за ГЕРБ вече гледат ето така http://www.freakycreek.com/gallery2/v/Funny+Advertisements/gerber-hot-sauce.jpg.html..."

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?