Следвайте ни

8-класник застреля родителите си, забранили му газираното

viber icon

16-годишно момче, чийто живот бил строго контролиран от родителите му, се изправи пред съда вчера по обвинение в убийството на своите баща и майка. Тийнейджърът, който е спрян от училище и е получавал образованието си у дома, се изправи пред съдията в оранжев затворнически гащеризон във вторник заради смъртта на Райн и Мария Калънс – на 48 и 49 години съответно.

Ръцете и краката на малкия убиец бяха оковани с белезници, но той изглеждаше спокоен по време на слушането в тексаския град Фриско. След като срещу него бяха официално бяха повдигнати обвинения, той бе върнат в ареста. 

По информация на „Далас Морнинг Нюз“, след сигнал на телефона за спешни случаи 911 около 02:00 часа в понеделник, полицаите са пристигнали на адрес, където са заварили момче да седи пред къщата заедно с по-голямата си сестра, която е била силно притеснена. Според съдебни документи, стражите на реда са чули как сестрата пита момчето: „Какво означава, че ти си го направил?“. Тинейджърът отвърнал: “Направих го“. Сестрата тогава попитала: „Ти планира ли го?“. Момчето нямало шанс да отговори, защото било отведено от полицаите. 

Полицаите заварили тялото на господин Калънс да лежи на пода с огнестрелна рана от пушка, както и самата пушка с прикачен към нея фенер. Тялото на госпожа Калънс е било открито в главната спалня на къщата. Тя е имала огнестрелни рани по главата и едната ръка. 

Резултатите от аутопсията на бащата и майката, които имат общо четири деца, все още не са излезли. Следващото заседание по делото срещу 16-годишния убиец ще се състои след две седмици. 

Съседи описват момчето като „много затворено“, а родителите му като „стриктни“. На 16-годишния било забранено да пие газирани напитки, всичките му дейности в интернет били постоянно следени, също му е било забранено да гледа филми с рейтинг R, включващи сцени с умерено насилие и голота. 

15-годишният Джонатън Маркъм, който си е играел със заподозряния, разказа, че Калънс постоянно следели отблизо своя син, какво той прави в мрежата, и са били страшно стриктни дори към нещата, които той яде. „Не му позволяваха да гледа филми с рейтинг R-13, а ако все пак му даваха, те използваха услугата, която филтрира насилието и голотата. Затова в семейството нямаше почти никакво насилие“, разказва Маркум. 

Тинейджърите от квартала споделят, че Калънс са били много стриктни със своя син, а когато той нарушавал правилата, той бил наказван. По думите на съседи, момчето е посещавало начално и основно училище, но родителите така и не го записали в гимназия. Един от тях казва, че тинейджърът предпочитал да не ходи на училище. 

Тинейджърът-убиец има четири братя и сестри. Двама от тях са в колеж, а един вече го е завършил. По-голямата му сестра посещава местна гимназия. Според властите, по време на убийството най-малко един негов брат или сестра е бил в къщата.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

savata

savata

13.08.2014 | 16:50

Tova na chaka i nas.Nali gi imitirame vav vsichko.

Отговори
0 0
u

u

13.08.2014 | 09:46

Негоден човешки отпадък ,ама и родителите са прекалили.Може би са забелязали нещо в него изатова са се опитали да го парират, но боклука си е боклук.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?