71

70 на сто от закупените самолетни билети в Русия били еднопосочни

Ето кои са страните които руснаците предпочитат да посетят през юни

Eдна от най-популярните онлайн услуги за пътуване в Русия анализира продажбите на международни самолетни билети през юни.

Рестрикциите заради войната в Украйна, ограничават възможностите за пътуване на руснаците. Много страни по света, в това число ЕС и САЩ, не приемат директно пристигащи  туристи от Русия. Но това е възможно чрез използване на транзитни държави като Турция, Грузия, Армения, Азербайджан и др.

Компанията Aviasales установи, че Турция и Грузия са лидери в предпочитанията на руснаците, които планират ваканция през юни. 

Анадолска агенция

В проучването, проведено от компанията, беше установено, че Турция има 16% дял във всички международни резервации на билети, като средните цени на билетите са 27 хиляди рубли (765 лв), докато средните разходи за пътувания до Грузия са 25 хиляди рубли.

Израел се нарежда на трето място в предпочитанията за чуждестранни пътувания на руснаците през юни. Компанията отбеляза, че Италия е на четвърто място, със средна цена на билета от 47 хил. рубли (1332 лв), следвана от Сърбия, Обединените арабски емирства (ОАЕ) и Египет.

Tutu.ru, друга руска туристическа агенция, разкри в своето проучване, че мнозинството руснаци планират ваканция за това лято и че също така проявява голям интерес към нови ваканционни дестинации, които са нараснали по популярност през последните няколко години.

Експертите казаха, че има голям интерес към Минерални води в Кавказ и че заедно с тази дестинация южният руски ваканционен курорт Сочи е лидер в избора на лятна ваканция.

Във вътрешния туризъм столицата Москва и Санкт Петербург продължават да са популярти сред руснаците, които имат ограничени възможности за пътуване в чужбина.

Според проучването, 87 процента от руснаците избират национални дестинации, докато делът на избралите почивка в чужбина е 13 процента.

В подобно изследване, проведено преди година, делът на чуждестранните дестинации е бил едва 4 процента, обявява Gazetem.ru.

През март беше обявено, че 70 процента от продадените самолетни билети в Русия са еднопосочни.

Служители на руската агенция Аероклуп твърдят, че тези, които купуват еднопосочни билети, са предимно тези, които решават да работят в друга държава вместо в Русия. През март предимно експерти в секторите на информационните технологии, консултантските услуги и финансите са закупили еднопосочни билети до Казахстан, Турция, Узбекистан, Израел, Армения, Азербайджан и Обединените арабски емирства.

Федералната служба за сигурност на Русия също съобщи, че броят на хората, напуснали страната през първото тримесечие на годината, е 3,88 милиона. Този брой е с 46 процента по-висок в сравнение със същия период на 2021 г. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Хаха

Хаха

01.06.2022 | 04:23

3.88 МИЛИОНА напуснали Русия през първото тримесечие! А пропагандната машина на Путин, с помощта на лакеите в България продължават да бълват глуоисти колко е лошо на Запад и колко хубаво се живее в Русия. Никой не бяга от добро!

Отговори
1 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?