1553

7 удивителни жени в Книгата на рекордите на Гинес

От 2003 г. насам на 12 ноември отбелязваме Световния ден на рекордите на Гинес. Така отдаваме почит на онези дами, дръзнали да направят невероятни неща. В тази връзка, ви представяме някои от най-необичайните жени, достойно заслужили своето място в книгата „Световни рекорди на Гинес”.

Жената с най-голяма уста в света

31-годишната жителка на американския щат Кънектикът Саманта Рамсдел е рекордьор на Гинес, като е обявена за жената с най-голяма уста в света. Тя беше подканена да регистрира рекорд от абонати в TikTok.

Експерти от Световните рекорди на Гинес се срещат с жената в дентална клиника и след няколко измервания на устата ѝ те изчисляват средна стойност 6,52 см и потвърждават световния рекорд.

Саманта може да постави цяла зелена ябълка в устата си или да побере голяма порция пържени картофи. Тя вече е заснела няколко видеоклипа с Айзък Джонсън, американски тийнейджър, който държи рекорда за най-голямата уста сред мъжете (размерът й е 10,175 см).

„Ако трябва да дам съвет на някого с голяма част от тялото или нещо уникално и този някой би искал да регистрира рекорд на Гинес, бих казала: Давай! Гордей се със себе си и го направи най-голямото си постижение. Това е твоята суперсила, това те прави специален и те отличава от другите”, казва Саманта.

Световна шампионка в категория до 60 кг

Една жена - Мухтарама Алиева от Узбекистан, която стана световна шампионка в категория до 60 кг, също остави своя отпечатък в Книгата на рекордите на Гинес през 2013 г. В Архангелск, Русия, за една минута тя вдигна две 6-килограмови гири 118 пъти.

Най-възрастната гимнастичка, участвала някога на Олимпиада

Легендарната гимнастичка от Узбекистан Оксана Чусовитина е най-възрастната гимнастичка, участвала някога на Олимпиада. Тя е на 46 години и 36 дни, когато се състезава на Олимпийските игри в Токио 2020, наравно с други състезатели, които са на 16 години. Освен това Чусовитина поставя рекорд и по участия в 8 олимпиади при жените.

През 2016 г. тя влиза в Книгата на рекордите на Гинес като единствената жена в света, състезавала се в седем олимпийски игри. Но в момента тя се подготвя за участие в своята девета олимпиада.

Най-високата жена на планетата

Румейса Гелги е висока 215,16 см и благодарение на ръста си миналата година тя влезе в Книгата на рекордите на Гинес. Родена е със синдром на Уивър - рядко генетично заболяване, което предизвиква бърз растеж и някои аномалии.

Наскоро 25-годишната жителка на Турция, смятана за най-високата жена в света, се качи на борда на пътнически самолет, за да излети в небето за първи път в живота си. За целта беше необходимо да се освободи място, а авиокомпанията дори премести шест места в икономична класа. Това разказва дамата в Instagram след полета си до Северноамериканския континент, който отне 13 часа.

Най-гъвкавата жена в света е Юлия Гюнтел от Русия

Тя се нарича Злата, а хората я определят като „жената змия” или „жената каучук”. Пластичността й е просто впечатляваща - в такива причудливи пози може да се огъне само гумено тяло.

В Книгата на рекордите на Гинес Юлия е отбелязана два пъти. Първият път е, когато тя показва как може да пука балони с гръб, докато е в поза „мост”. Вторият запис е при отваряне на бутилка с краката в позиция „стояща на ръце”.

Иначе Злата е модел и актриса. Тя поддържа собствен еротичен сайт, където публикува снимки от свои фотосесии в странни пози.

Рапунцел в днешно време

В САЩ една жена е призната за собственик на най-дългата коса в света, като подобрява собствения си рекорд (през 2009 г. дължината на косата й беше почти шест метра).

Жителката на американския щат Флорида - 60-годишната Аша Мандела, пуска косата си с дължина 33 м и счупва световния рекорд, който самата тя е поставила.

Мандела нарича косата си „кралска корона” и казва, че е започнала да я отглежда преди повече от 40 години. За да се грижи за косата си, тежаща 19 килограма, американката трябва да я носи в платнена превръзка и да я мие веднъж седмично в продължение на няколко часа. В това занимание Мандела е подпомогната от съпруга си. Наведнъж Аша се нуждае от до шест бутилки шампоан и два дни сушене на главата. Въпреки това жената няма намерение да се откаже от косата си.

Американка е жената с най-дълги нокти на света - 12,8 м

Жителката на Минесота Даяна Армстронг влиза в Книгата на рекордите на Гинес като собственик на най-дългите (12,8 м) нокти в света.

Тя спира да реже ноктите си през 1997 г. след смъртта на 16-годишната й дъщеря. Според Армстронг дъщеря й й правела маникюр всеки уикенд, но след поредния астматичен пристъп тя починала. Тогава жената се заклела, че никога повече няма да си реже ноктите.

Понякога рекордьорката все пак трябва да изпили върховете на ноктите си, а това изисква помощта на дърводелец. Необходими са повече от четири часа и 15 шишенца лак, за да бъде направен маникюрът й.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
kak'Сиика

kak'Сиика

12.11.2022 | 19:31

И само с тези органи ли се влиза в Гинес?

Отговори
4 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?