965
Следвайте ни

7 държави в Европа не пускат пътници от Турция заради Омикрон

viber icon

Седем европейски страни, сред които Нидерландия, Италия и Испания, са забранили на турски пътници да влизат на територията им заради разпространението на варианта Омикрон, според напътствията за пътуване на Турската агенция за гражданска авиация (SHGM), съобщи Ройтерс.

Случаите на коронавирус в Турция на дневно ниво се повишиха до почти 37 000, но броят е значително под цифрите, за които се съобщава в части на Европа, пише БТА.

Пътеводителят на SHGM, последно осъвременен на 28 декември, показва, че Нидерландия, Италия, Испания, Люксембург, Хърватия, Исландия и Швейцария няма да приемат повече турски пътници.

В него се посочва, че те ще трябва да доказват, че са ваксинирани, когато влизат в Португалия или Швеция. Влизане не е възможно от нашата страна в седемте страни, се казва в указанията на SHGM.

Агенцията осъвремени също рестрикциите за пътуване за Ирак и Иран, посочвайки, че пътниците, които отиват в тези две страни, могат да бъдат поставени под 14-дневна карантина при влизането си, а други пътуващи може да се нуждаят от негативен PCR тест. Не става ясно кога новите рестрикции са били въведени и колко време те ще важат.

Правителството на президента Ердоган заяви, че не се обсъждат нови ограничения за момента, като призова вместо това гражданите да засилят личните мерки и да се ваксинират. Анкара започна прилагане на своята местна ваксина Турковак.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?