71

63 сейфа и 1,7 кг бижута извадиха изпод развалините в Турция

Силите за сигурност пазят непотърсените ценности на жертвите и пострадалите от земетресението

 

Усилията за търсене и спасяване са вече към своя край след земетресенията в Югоизточна Турция. Оцелелите понякога отиват при останките от техните домове, за да получат ценните си вещи, които са спасени.

Силите за сигурност пазят непотърсените ценности на жертвите и пострадалите от земетресението, като водят отчет, за да не бъдат откраднати.

Военни и полицаи пазят ценните вещи, за да предотвратят загубата и повреждането им. Те също така пазят намерените бижута в регистри по адреси където са извадени от развалините.

В квартал Онисубат в Кахраманмараш, който беше силно изложен на силата на земетресението, силите за сигурност започнаха да събират каси и бижутата, принадлежащи на жертвите на земетресението, в районното полицейско управление, като водят стриктни регистри.

 

За 2 седмици след земетресението изпод развалините бяха извадени общо 1,7 килограма бижута, 63 стоманени сейфове. Само отговорният персонал може да влезе в помещението, където бижутата се пазят под охрана от силите за сигурност и се наблюдават от камери.

 

От друга страна, извадените от руините стоманени сейфове след време ще бъдат отворени и ценностите вътре ще бъдат описани отделно.

 

След като изтече едногодишен срок след откриването на накитите и ценностите, ако те не бъдат потърсени, ще бъдат преведени в държавната хазна.

 

Оръжията, открити под развалините, ще бъдат запазени по същия начин, за да бъдат дадени на притежателите на лицензи.

 

Оръжията, чиито собственици не могат да бъдат открити, ще бъдат унищожени от силите за сигурност след едногодишния срок за получаване.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?