71

61 депутати: Байдън да мине тест за умствени способности!

Подписалите се отбелязват, че откакто Байдън стана президент, са изпратени три писма с подобни искания, но Белият дом ги е игнорирал

 

Писмо до Джо Байдън с искане да премине тест за умствени способности, или да откаже да участва в президентските избори през 2024 г. изпратиха 61 депутати от Републиканската партия, съобщи телевизия „Фокс нюз“, цитирана от различни медии и БТА.

Джо Байдън е от Демократическата партия. На следващите избори е възможно негов конкурент от Републиканската партия да бъде експрезидентът Доналд Тръмп.

 
„Призоваваме ви или да се откажете от кандидатурата си за преизбиране, или да се подложите на клинично потвърдена оценка на умствените способности и да направите тези резултати достъпни за обществеността“, пишат депутатите републиканци.

Подписалите се отбелязват, че откакто Байдън стана президент, са изпратени три писма с подобни искания, но Белият дом ги е игнорирал. И въпреки че президентът премина физически прегледи през 2021 г. и 2023 г., няма доказателства да са му били предлагани когнитивни тестове. „Ние смятаме, че независимо от пола, възрастта или политическата партия, всички президенти трябва да документират и демонстрират здрав умствен капацитет“, казаха законодателите в писмото.

Инициатор на писмото е конгресменът Рони Джаксън, който е бивш лекар на Белия дом. Той изрази безпокойството на конгресмените за когнитивното състояние на американския лидер и съмненията, че той ще може да ръководи страната още един мандат.

По-рано стана известно, че Байдън притеснява съпругата си Джил с нездравословните си гастрономически предпочитания. Той яде въглехидрати и пренебрегва фибрите и рибата.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Републиканците ще ги правят на сапун демократите Нали

Републиканците ще ги правят на сапун демократите Нали

13.05.2023 | 16:33

Ама тия пусти републиканци не са част от ФАЩ Нали Нито даже са данъкоплатци Само демократи населяват ФАЩ Нали И у ФАЩ има веке еднопартийна правоверна като БКП партия демократическа Двупартийната я няма веке Нали

Отговори
1 0
Естествено, че ще са републиканците

Естествено, че ще са републиканците

13.05.2023 | 15:56

А американците да се вземат в ръце, че утре ще избират между двама дядовци. Тръмп не е по-различен.

Отговори
2 3

Анкета

Какво очаквате от кабинета „Денков-Габриел”