Следвайте ни

5000 военни на парад по Шанз Елизе за Деня на Бастилията

viber icon

С публика и внушителен парад, Франция отбелязва Деня на бастилията. 5 хиляди военни ще преминат днес по Шанз Елизе.  Сега във Франция са премахнати почти всички санитарни ограничения, но Министерството на здравеопазването предупреждава за началото на четвъртата вълна от епидемията поради разпространението на щама Делта.

В парада ще се включат над 70 самолета, 25 хеликоптера, над 220 военни машини. Сред участниците са и двеста конници от Републиканската гвардия.

25 хиляди души ще могат да наблюдават парада от трибуни. Те трябва да представят здравен паспорт, с който да потвърдят, че имат ваксинация или отрицателен тест за КОВИД-19.

Парадът ще се проведе от 10 до 12 часа в присъствието на президента на републиката и командването на френската армия. Неговото мото през тази година ще бъде "Покори бъдещето" (Gagner l'avenir). Военният губернатор на Париж Кристоф Абад обясни, че този лозунг има двойно значение. То се отнася както до колективно преодоляване на трудностите на пандемията, така и до нарастващите предизвикателства пред френските въоръжени сили. 

Миналата години, заради пандемията парадът на Шанз Елизе беше отменен. В ограничен кръг националният празник на Франция беше отбелязан на площад Конкорд.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?