3906

300 трактора атакуват Брюксел утре при нов земеделски протест

Над 300 трактора се очаква да пристигнат утре в Брюксел, като се очаква протестът да започне в 6:00 часа. Това е трето организирано недоволство от началото на годината от земеделци.

Според организаторите се предвижда в града да пристигнат 300 трактора и това е значително по-малко от първата подобна проява през февруари, когато в града навлязоха около 1300 машини. Властите предупреждават, че утре придвижването в Брюксел ще бъде възможно основно с градски транспорт, като е вероятно да бъдат блокирани няколко от входовете на магистралите към столицата.

Земеделците настояват за промени в правилата за тяхната дейност и се обявяват срещу търговските споразумения на ЕС. Дневният ред на заседанието на земеделските министри включва обсъждане на състоянието на пазара на селскостопански стоки, повлияно от войната в Украйна, и бъдещето на общата земеделска политика на ЕС.

В навечерието на заседанието Европейската комисия представи предложения за промени, свързани с исканията на земеделците. Протестите създадоха пречка за напредък по споразумението на ЕС с държавите от Меркосур (Аржентина, Бразилия, Парагвай и Уругвай), а във Франция Сенатът отхвърли ратификацията на споразумението СЕТА за свободна търговия с Канада, което действа от 2017 г., но все още не е окончателно одобрено от всички европейски страни.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Той Путин

Той Путин

25.03.2024 | 17:29

Ги е пратил тия с тракторите И тракторите са цъветски Нали

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?