49
Следвайте ни

27 души загинаха от фалшив алкохол в Турция

viber icon

С наближаването на новогодишните празници в Турция зачестиха случаите на отравяния с фалшив алкохол. 

Само този месец в 9 турски града 27 души загубиха живота си заради фалшив алкохол.

Вчера в квартал Есенюрт, в Истанбул, починаха 6 души, от отравяне с алкохол менте, 3-ма от които чужденци. Предния ден пак в Есенюрт, поради същата причина почина гражданин на Узбекистан. Така броя на загиналите от фалшив алкохол в района се увеличи на 7 за 3 дни.

Полицейски екипи са засилили контрола в магазините и заведенията продаващи алкохол в Истанбул, обяви Агенция Доган хабер (DHA).

При извършените проверки и претърсвания от 5 магазина, 3 жилища и 1 заведение са иззети 471 бутилки и 500 литра фалшив алкохол и много етикети и празни бутилки, използвани за фалшив алкохол.

В Анталия 4 души са починали, след като са пили домашен алкохол в квартал Манавгат. 

В Ерзинджан 2 души загубиха живота си заради фалшив алкохол, а други 3 души продължават да се лекуват в интензивно отделение.

4 души починаха в Газиантеп, а други 7 души са откарани в градската болница със съмнение за отравяне с метилов алкохол.  Четирима от тях, чието здравословно състояние беше тежко, не можаха да бъдат спасени въпреки всички усилия на лекарите и загубиха живота си.

Мъж загина поради алкохол менте в Мерсин, а 2 души са на лечение в болница.
В кв. Зара 2-ма души, които са пили фалшива мастика с метилов алкохол, са починали в рамките в два последователни дни, един след друг. Посочено е, че лечението на други 3-ма души, които са пили от същата напитка, продължава и животът им е в опасност. Образувано е разследване за инцидента, при който са задържани 4 души, произвеждали фалшива мастика.

Двама приятели загубиха живота си, след като изпиха напитка от метилов алкохол в квартал Чънарджик в Ялова.  Близки заявиха, че двамата приятели от доста време сами си произвеждат алкохол.  Разследването по инцидента продължава.

В Аксарай мъж, за когото се твърди, че е бил отровен с фалшив алкохол, е починал в дома си. Той е открит от свои близки.

Екипи на Областната полиция, които започнаха разследване на инцидента, иззеха веществото в пластмасова бутилка, което се смята за алкохол, от дома на починалия. В съобщение на силите на реда е посочено, че е образувано разследване за разкриване на лицето или лицата, произвеждащи фалшив алкохол: „На служителите на реда е разпоредено да извършат незабавна и щателна проверка дали има други лица, употребявали този алкохол."

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?