Следвайте ни

$26 хил. за шегата с фалшивия метеорит, бил реклама за GSM-и

viber icon

Телекомуникационната компания „ТЕЛЕ2", която инсценира падането на метеорит в района на латвийския град Мазсалаца, ще трябва да плати глоба в размер на 26 000 долара.

Метеоритът от околностите на Мазсалацa и предизвика огромен медиен интерес, но се оказа част от рекламната кампания на оператора за мобилни телефони Tele2. Нейната цел беше да накара латвийското общество да повярва, че с помощта на една интересна и уникална новина ние бихме могли да попаднем в новинарския поток у нас и в чужбина, заяви директорът по маркетинг на Tele2 Янис Спрогис. Този случай показа нагледно, че името на икономически затъналата Латвия може да се чуе по цял свят и в положителен смисъл.

Новината е в това, че новината за метеорита стигна до цяла Европа. Значи можем да накараме целия свят да заговори за Латвия и да бъдем интересни не само с мрачни новини за криза и икономически трудности. Нашата цел бе да стреснем латвийското общество, заявил за ИТАР-ТАСС говорител на Теле-2. Министърката на вътрешните работи на Латвия Линда Мурниеце нарече целия случай измама и се закани да връчи на Теле-2 сметка за разходите, направени от държавните служби, ангажирани заради измамата. Тя предупреди, че се проучват и възможностите да се предприемат наказателни действия срещу компанията.

Още при разпространението на новината учени отхвърлиха вероятността метеорит да е паднал в района и определиха случилото се като нелепа шега.  

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?