$26 хил. за шегата с фалшивия метеорит, бил реклама за GSM-и

Телекомуникационната компания „ТЕЛЕ2", която инсценира падането на метеорит в района на латвийския град Мазсалаца, ще трябва да плати глоба в размер на 26 000 долара.

Метеоритът от околностите на Мазсалацa и предизвика огромен медиен интерес, но се оказа част от рекламната кампания на оператора за мобилни телефони Tele2. Нейната цел беше да накара латвийското общество да повярва, че с помощта на една интересна и уникална новина ние бихме могли да попаднем в новинарския поток у нас и в чужбина, заяви директорът по маркетинг на Tele2 Янис Спрогис. Този случай показа нагледно, че името на икономически затъналата Латвия може да се чуе по цял свят и в положителен смисъл.

Новината е в това, че новината за метеорита стигна до цяла Европа. Значи можем да накараме целия свят да заговори за Латвия и да бъдем интересни не само с мрачни новини за криза и икономически трудности. Нашата цел бе да стреснем латвийското общество, заявил за ИТАР-ТАСС говорител на Теле-2. Министърката на вътрешните работи на Латвия Линда Мурниеце нарече целия случай измама и се закани да връчи на Теле-2 сметка за разходите, направени от държавните служби, ангажирани заради измамата. Тя предупреди, че се проучват и възможностите да се предприемат наказателни действия срещу компанията.

Още при разпространението на новината учени отхвърлиха вероятността метеорит да е паднал в района и определиха случилото се като нелепа шега.  

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?