49

25 години от мистериозния инцидент с принцеса Даяна

На днешния ден през 1997 г. в автомобилна катастрофа в Париж загиват принцеса Даяна, нейният придружител Доди ал Файед и шофьорът на автомобила Анри Пол. Бодигардът на Ал Файед - Тревор Рийс-Джоунс, който седял на предната пътническа седалка, е единственият, който оцелява.

Инцидентът става в тунела Понт де л’Алма. Анри Пол и Доди Ал-Файед загиват на място. Даяна получава сериозни наранявания на сърцето и вътрешен кръвоизлив. Транспортирана е с линейка до болницата, но по пътя получава два сърдечни пристъпа. И въпреки опитите на лекарите умира в 4.00 ч. сутринта местно време.

18-месечното френско съдебно разследване приключва през 1999 г. с изявлението, че автомобилната катастрофа е причинена от Анри Пол, който загубил контрол над колата при висока скорост и под влияние на алкохол. Съдържанието на алкохол в кръвта му било три пъти повече от допустимите норми.

Бащата на Доди - Мохамед Ал-Файед, собственик на „Хародс” и на хотел „Риц”, обаче твърди, че катастрофата е резултат от конспирация и е ръководена от MI-6 по инструкции от принц Филип, херцог на Единбург. През 2007 г. в Кралския съд започва ново разследване, но изводът отново е същият.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

31.08.2022 | 10:06

беше убита

Отговори
5 4
ДейВа и малооумните конспиратори!

ДейВа и малооумните конспиратори!

31.08.2022 | 10:13

Ми-6 собственоръчно наливаха бутилки уиски в устата на шофьора Анри Пол! А той, завалията, се дърпаше ама нищо не можеше да направи...

Отговори
5 2
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

31.08.2022 | 10:06

ПОКЛОН

Отговори
3 1

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?