49
Следвайте ни

22 души загинаха от алкохол менте в Истанбул

viber icon

Най-малко 22 души починаха от отравяне с алкохол в Истанбул през последните дни. Смъртоносната тенденция отне живота на 42 души през последните две седмици в Турция.

Смъртните случаи продължават да се увеличават в други провинции, въпреки че силите за сигурност засилиха проверките срещу производителите на контрабандни алкохолни напитки. Експертите многократно предупреждават пиещите да не купуват от нелицензирани продавачи или да не се опитват да дестилират напитки у дома с непознати материали.

Правителствените власти съобщиха, че 11 от 22-ма загинали са чужденци. През 2020 г., в рамките на няколко седмици, 30 души, повечето от централноазиатски произход, загинаха в града след консумация на алкохолни напитки. Областната управа каза, че 46 души са на лечение за отравяне с контрабанден алкохол. От тях 16 са с "опастност за живота", а трима вече са изписани.

В писмено изявление на областната управа се казва още, че 12 заподозрени са арестувани във връзка с продажбата на неправомерен алкохол на жертвите. Четирима от тях са задържани, а останалите са освободени със съдебен контрол.

Между 16 ноември и 16 декември силите за сигурност проведоха 56 операции срещу незаконно производство и контрабанда на алкохол. По време на операциите бяха арестувани 14 души, а полицията иззе повече от 32 000 бутилки фалшив алкохол и 27 тона алкохолни напитки.

Властите продължават да призовават обществеността да се обади на гореща линия за безопасност на храните и силите за сигурност, за да докладват за продажба на незоконни напитки.

Национални операции започнаха след нарастването на броя на загиналите и бяха иззети тонове алкохолни напитки. Осемдесет и пет души са задържани в рамките на операцията на МВР "Отрова".

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?