Следвайте ни

20 милиардери позеленяха след климатичната среща в Париж

Гейтс обеща 1 милиард долара за развитие на зелената енергия

viber icon

20 от най-влиятелните милиардери влизат в новата фондация на Бил Гейтс, която ще разработва технологии за генериране и използване на зелена енергия, съобщи “Дейли телеграф”.

Инициативата Breakthrough Energy Coalition бе представена на срещата на върха за климатичните промени в Париж от Бил Гейтс. Тя е подкрепена от 28 инвеститори, сред които най-големите технологични лидери - Марк Зукърбърг, Джеф Безос, Джак Ма, Ричард Брансън и Мег Уитман. Те се заемат да осигурят $ 7 млрд. за фондацията, пише АФП.

Заедно с тях 20 държави, включително САЩ, Франция, Китай и Индия, са потвърдили готовността си да се включат в проекта на съоснователя на “Майкрософт” и най-богат човек в света. Правителствата на тези страни обявиха, че ще удвоят 10 млрд. долара, които колективно дават за изследователска дейност за чиста енергия в следващите 5 години.

Пред журналисти Гейтс каза, че усилията им ще бъда насочени към технология, която ще използва слънчевата светлина за производството на течни въглеводороди, които биха могли да заменят изкопаемите горива.Гейтс смята, че ще отнеме едно десетилетие, за да се развият 2 или 3 революционни технологии, които ще станат ядро на енергийната система.

Според него трябва да се предотврати нарастването на температурите в глобален мащаб с 2 градуса.

Дейността на фондацията ще се финансира от личните средства на милиардерите основатели, а не от компаниите, които управляват. Гейтс вече обеща $ 1 млрд. /Марица.бг

Коментари (1)

GOGO

GOGO

01.12.2015 | 23:12

Хм, а къде е Русия и руските милиардери - хич не са малко! Сигурно чакат \"благословията\" на др.Путин като се върне от Париж! Явно по стар комунистически обичай, не може току-тъй да влизаш в някакви си там чужди фондации, особено инициирани от проклетите янки и от някой си Бил Гейтс!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?