49

20 държави получиха 46 млрд. евро за въстановяване на икономиката

20 държави от ЕС вече са получили общо 46.4 млрд. евро под формата на грантове и заеми по инструмента за възстановяване на икономиката на Съюза до момента. Това става ясно от първия доклад за изпълнението на програмата за възстановяване "ЕС: Следващо поколение", чрез която се финансират плановете на отделните държави членки.

Докладът на ЕК разглежда предимно финансирането на мащабния план за възстановяване на ЕС, който е на стойност 806.9 млрд. евро (750 млрд. евро по цени от 2018 г.) и е извън 7-годишния бюджет на Съюза. Очаква се планът да превърне комисията в един от най-големите емитенти на дълг в евро.

Следващият голям транш от Европа към държавите, в който вече ще бъде включена и България, се очаква да стане факт през юни или юли. Според мониторинга на ЕК, 12 държави - членки на Съюза, вече са предали по-голямата част от проектите си, заложени в плановете. Сериозен напредък бележат дори и Румъния и Словакия, които последни предадоха своите документи в края на миналата година и очакват до броени седмици първите траншове.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Кой плаща чифутската авантюра и лакомия

Кой плаща чифутската авантюра и лакомия

08.04.2022 | 12:54

Печатането на пари без покритие със реален стоков продукт се превръща просто във пройзводство на тоалетна хартия и един факторите помпащи инфлацията Единственото положително е че някой ден всички ще събудим милиардери а със един багажник хартийки ще можем да си купим бутилка олио и до пет капки гориво Днес във едно АЛДИ във Германия на рафчето за тази благодатна течност стоеше самотно табелка със цена 2 , 79 за литър но бутилчици нямаше Само на метър от тази самотна табелчица и празен щанд виси една друга табелчица която ме приканва да си купя някакво супер олио на цена от 5, 29 за литър и по този начин индиректно да дам своята дан във подпомагането на чифутските фанатици и главорези във Украйна щото на тях там във бункера скрити не им трябва олио А искат оръжие А както знаем Локхийд Мартин не дават оръжие без пари За това може да питате и другаря Емил Гърбев виден чифут и продавач на оръжие Те други се ГЪРБЯТ да го пройзвеждат а Гърбев се гърби да трупа печалби Горкия

Отговори
4 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?