1700 самолета с туристи пристигнаха за седмица в Анталия

Отмяната на забраната за полети от Москва предизвика огромна вълна от руски туристи, пристигащи в Турция, особено в средиземноморския курортен град Анталия.


Самолетите, които пристигат в Анталия от миналата седмица, когато Русия отмени двумесечното си спиране на полети заради скока на случаите на коронавирус през април, доведоха над 110 000 руснаци само през последната седмица.


Около 1707 самолета пристигнаха в града от чужбина между 22 и 29 юни, превозвайки около 326 570 пътници, съобщи генералният директор на летището в Анталия Дениз Варол.


Въздушният трафик е особено засилен с началото на полетите от Русия, каза Варол в сряда за Анадолска агенция (АА).


Той каза, че 389 самолета от 20 локации в Русия са кацнали в Анталия през последните осем дни, подчертавайки, че средно на ден пристигат около 15 000 руски туристи.


Варол заяви, че цифрите отново изтъкват важността на руския пазар за Турция, както и любовта на руските туристи към Анталия като любимото им място за почивка.


Около 571 000 туристи от Русия са пристигнали в Турция от януари до май, което представлява 15,5% от всички пристигащи през периода, според данни на Министерството на културата и туризма.


Около 2,13 милиона руснаци са посетили Турция миналата година, което е най-високото ниво от всички страни, но е намаляло от 7 милиона през 2019 г.


Освен от Русия, Варол заяви, че в Анталия пристигат полети от 25 държави.


Той подчерта, че по време на пандемичния период, пълен с ограничения за пътуване, положителните решения на страни като Русия и Германия да допуснат свои туристи да пътуват безпрепятствено до Турция, са допринесли допълнително за туризма в града.


„Получаваме информация от колегите си в Германия, че най-много търсения в интернет са за ваканционни дестинации в Турция“, каза той.


Варол заяви, че тази година се очаква добър сезон. „Тази година е възможно да се достигнат цифри много близо до 2019 г.“

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Ам гъл

Ам гъл

04.07.2021 | 16:12

Политика и Безумен Фашизъм напредъка на 21 век ха ха.

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?