3906

13 надзиратели са арестувани за изтезания на непълнолетни

В Италия бяха арестувани 13 затворнически надзиратели за нападение над непълнолетни, лишени от свобода в Милано, а други 8 надзиратели бяха отстранени от работа, предаде АФП.

Арестите в затвора за непълнолетни "Чезаре Бекария" в покрайнините на столицата на Ломбардия са извършени след разследване на нападения, извършени от 2022 г. насам, се казва в изявление на полицията.

Въпросните надзиратели са обвинени в "съучастие в актове на изтезания, утежнени от злоупотреба с власт", "съучастие в нападения над непълнолетни", а има и случай на "опит за сексуално насилие".

Според прессъобщението следователите са успели да разобличат предполагаемите извършители на насилието благодарение на телефонни разговори и снимки от вътрешната верига за наблюдение на центъра за задържане, както и на свидетелски показания на бивши затворници.

Италианските затвори страдат от пренаселеност и недостатъчно финансиране.

През януари повече от 60 300 затворници са били държани в затвори, предназначени за настаняване на максимум 47 300 души, по данни на надзорния орган на затворите. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
пенка

пенка

22.04.2024 | 19:48

Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни, кyпиx го от тук---- https://da.gd/keto

Отговори
0 0
А у нас кога?

А у нас кога?

22.04.2024 | 18:04

Кога?

Отговори
3 0

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?