4232

13-годишно момче загина при нападение с меч

13-годишно момче почина, след като петима души, включително двама полицаи, бяха ранени от мъж с меч в Източен Лондон

Това съобщиха световните медии .

"С голяма тъга съобщаваме, че един от ранените при този инцидент, 13-годишно момче, е починало от нараняванията си", заяви главен инспектор Стюарт Бел от столичната полиция.

Припомняме, че британската полиция задържа мъж, въоръжен с меч, след сигнал, че  в Североизточен Лондон е имало нападение с хладно оръжие и ранени. Същевременно столичните сили на реда съобщиха, че инцидентът не се смята за свързан с тероризъм, съобщи Ройтерс. 

БТА

36-годишният мъж е бил арестуван, след като бил получен сигнал за автомобил, който се е врязал в къща в района на гара "Хейнолт", съобщи лондонската полиция. Силите на реда уточниха, че заподозреният е атакувал минувачи и двама полицейски служители. Петима души са откарани в болница, но един от тях е починал от нараняванията си, съобщи Би Би Си.

Свидетели казват, че са видели нападателя да носи "огромен меч" и са чули писъци. Един човек разказва, че е чул някой да крещи "тя е намушкана в лицето".

 
"Държат ме в течение за сутрешния инцидент край гара "Хейнолт". Мислите ми са с пострадалите", заяви британският вътрешен министър Джеймс Клевърли в социалната мрежа "Екс".

Пътищата в района са отцепени и остава засилено полицейско присъствие.
Според представител на полицията няма индикации, че в момента има заплаха за обществото.

 

Свидетели казват, че са видели нападателя да носи "огромен меч" и са чули писъци. Един човек разказва, че е чул някой да крещи "тя е намушкана в лицето". "Държат ме в течение за сутрешния инцидент край гара "Хейнолт". Мислите ми са с пострадалите", заяви британският вътрешен министър Джеймс Клевърли в социалната мрежа "Екс". Пътищата в района са отцепени и остава засилено полицейско присъствие. Според представител на полицията няма индикации, че в момента има заплаха за обществото.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?