49
Следвайте ни

117-годишна ваксинирана жена победи COVID-19 без симптоми

viber icon

117-годишна жена в Югоизточна Турция успя да победи COVID-19, след като беше ваксинирана с две дози ваксина и сега насърчава всички да се имунизират. 


Мутебер Енгиндениз, майка на пет деца от провинция Хакяри, сподели своя опит за преодоляване на вируса само с леки симптоми благодарение на ваксината.


Енгиндениз била в карантина 15 дни, след като получила втората си доза преди четири месеца. Тя сподели с близки и роднини в селото, че е щастлива да победи болестта.


Възрастната жена е взела лекарство срещу коронавирус според съвета на лекар и се е хранила добре по време на карантината.


"Децата ми също ме подкрепяха. Ние в селото се занимаваме с дребно говедовъдство. Някога се отправях към хълмовете, за да паса овцете. Не мога повече да ходя, сега съм заета с домакинската работа вкъщи. Храня пилетата в двора.


Получих две дози ваксина. В момента съм много добре. За щастие нямам проблем, който да изисква лекарска помощ, увери тя и препоръча на всички да се ваксинират. "Не можем да победим тази болест по друг начин “, добавиЕнгиндениз .

Съпругът на жената починал преди 19 години и в момента тя прекарва времето си основно с децата и внуците си. Още от детска възраст консумира естествена храна, която отглежда в градината си. 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Коментари (3)

Хсхаххааа

Хсхаххааа

14.10.2021 | 11:16

Добреееее 117 , яка пропаганда . Точно така ще засилите желанието за имунизация . Само да каже , че днес може да го пишете дъждовен ден за ваксините , после ще падне сняг , може на пролет да се засилят хората към тия отрови .

Отговори
8 6
В. Х.

В. Х.

14.10.2021 | 11:14

Зашо линейките на ,,Бърза помощ,, постоянно обикалят града с надути сирени и празни вътре.

Отговори
6 4
За да се

За да се

14.10.2021 | 11:17

Симулира дейност . Нали искат в края на месеца 1000 кинта , че са на първа линия .

Отговори
8 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?