Подай сигнал

Свидетелка на мелето във Войводиново: „Искаха да го убият“

Регион

от Георги Василев 1429 прегледа 0

Детската учителка в забавачката във Войводиново Теодора Господинова е станала пряк свидетел на инцидента в селото

Детската учителка в забавачката във Войводиново Теодора Господинова е станала пряк свидетел на инцидента в селото. Публикуваме разказа ѝ от първо лице:

„Искам да ви кажа, че това беше един жесток и брутален побой върху човек, който с нищо не ги провокира. Младежите пресякоха пред него, той спря им каза, че са пресичали неправилно – да внимават, защото е можело да стане беля, ако например не му били изправни спирачките. Той е културен, високо интелигентен, млад мъж – военен по професия и с нищо не беше заслужил това зверство.

По това време аз се връщах от магазина – ходих да си купя хляб. Чух стонове, отидох и видях следното нещо – единият го държи и удря с юмрук, а другият го рита колкото може. След това видях само, че става търкал на земята. Хванаха му якето и му го метнаха на главата. След това започна побоя.

Успя това войниче да се отскубне някак си и тръгна към колата си – да се спасява. Настигнаха го, повалиха го и като започна едно ритане в главата... ритане на футболна топка нищо не е в сравнение с това.

Много ми е болно. Аз започнах да викам за помощ. Страшно много коли минаха и никой не пожела да спре. Може би това момче нямаше да е в неврохирургия със счупени скули, нос и челюст, ако някой беше дошъл да помогне. Никой не реагира на виковете ми.

Ромите, обаче, се събраха. Искаха да го убият. Когато бащата на тези момчета се втурна да ги разтървава, единият от синовете му се отскубна и каза „остави ме да го довърша“. Българчето беше в безсъзнание с окървавена глава – в полицията много моменти му се губеха“.

Коментари