Световните звезди луднаха по нова мода СНИМКИ

Класиката си е класика и никога не губи своята актуалност! През 30-те години на миналия век съперничката на известна френска модна дизайнерка Коко Шанел - Елза Скиапарели, разработва и прилага текстовия принт върху дрехи, украсявайки роклите и шаловете си с изрезки от вестници.

Пикът на популярността на тази модна тенденция е през 60-те, но и през 2018 г. носителката на титлата "Модна икона на десетилетието" според версията на Daily Front Row Кендъл Дженър позира във "вестникарска" тениска на мач от баскетболната лига. 

Световноизвестни модни брандове като Lanvin, Gucci, Dolce&Gabbana и Moschino дълго време популяризират вестникарския принт, Balenciaga също го вкара в миналогодишната си колекция пролет-лято.

Особено активен в това направление обаче е дизайнерът Джон Галиано, който пусна цяла колекция от дрехи и аксесоари в този стил. С една от тях - копринена асиметрична рокля, се появи актрисата Кари Брадшоу, нашумяла с участието си в хитовия сериал „Сексът и градът“. 

По всичко личи, че вестникарският принт се радва на голяма популярност и тази година и е на път да измести дрехите с животински принт. Топ моделите буквално са полудели по тези дрехи и аксесоари.  Изглежда, че фешънистите са готови да изкупят всичко, върху което са поставени тези необичайни рисунки.

В крайна сметка леопардовите и змийски принтове, които през последните няколко месеца са буквално навсякъде, дойдоха до гуша дори и на онези, които изобщо не се интересуват от мода. 

Така Бела Хадид замени обикновените бели дънки с прави "вестникарски" панталони, а Кендъл Дженър навлече тениска с нечии измислени, а може би реални, писания.

Източник: jenata.blitz.bg

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?