"Светлина и надежда" събира всички етноси в Стария град

Празникът „Светлина и надежда“ започва днес в Стария град. Коледното дръвче ще грейне тази вечер в 17:30 ч. в зоната на Лапидариума, а традиционно церемонията е с участието на представители на всички етноси – българи, арменци, евреи, турци, руски клубове, дружество на чехи и словаци в Пловдив и други.

Празничният маратон от събития е с вход СВОБОДЕН и включва изложби, концерти, безплатни работилници за най-малките и много изненади. Най-напред днес в 17:00 ч. в Балабановата къща ще бъде открита петата самостоятелна изложба на пловдивския художник Борис Ковачев – рисунка от олово и акварел. Само час по-късно на Римския стадион  пловдивчани и гостите на града ще се насладят на концерт с участието на Госпъл хора към Медицински университет - Пловдив, вокалните групи „Йеразанк” и „Сирун”, както и на формация за автентичен фолклор „Куклици”.

Петата самостоятелна изложба на Борис Ковачев представя нови акварелни картини и оловни рисунки на автора. Провокирани от лични емоционални борби, както и от проблематиката на заобикалящата ни действителност, тези творби предлагат един по-нестандартен поглед върху общочовешки стремежи, мечти и копнежи, както и сполетяващата ги съдба при сблъсъка им със света - този навън, но и онзи в самите нас.

Сътворена в периода август-ноември 2018г. тази върволица от изображения служи като своеобразна калейдоскопна призма, както за мирогледно, така и за вглъбено и вътрешно съзерцаване от страна на твореца, ученика и любителя на изобразителните изкуства Борис.

Борис Ковачев е художник фотограф и график, роден през 1980г. в гр. Пловдив. Специализант е по „Педагогика на изобразителните изкуства“ в ДЕСП към АМТИИ-Пловдив.

В периода 2009-2010г. Борис Ковачев се обучава към Кооперация „Съгласие“  на Национална търговска гимназия, в областта на цифровата обработка на изображения, графичен и web-дизайн. Към настоящия момент е автор на четири самостоятелни художествени изложби и участник в редица съвместни.

Борис Ковачев специализира „Фотография“ (2013-2014г.) при Димитър Платнаров и Методий Плачков. Следва „Графика“ (2015-2016г. ) при доц. Владимир Генадиев, „Рисуване“ (2017-2018г.) при проф.д-р Мъгърдич Касапян и „Педагогика на изобразителните изкуства“ (от 2018г.) към Департамент за езикова и специализирана подготовка на Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив.

Бивш член на Дружество на пловдивските художници (2014-2017г), участник в селекциите на Национален конкурс графика „Георги Герасимов“ Пазарджик 2017 и Международно биенале по миниатюра Русе 2015 - събития под егидата на СБХ.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?