Подай сигнал

Сурови наказания за шофьорите в Гърция от 1 юли

Свят

от Екип Марица 11854 прегледа 0

От 1 юли Гърция отменя Наказателния Кодекс влязъл в сила от 1 Януари 1951 и пристъпва към коренно преобразуване на наказателните системи. Тя изключва неактуалните разпоредби, отменяне на леките престъпления, както и рационализацията на икономическите престъпления. Новият Наказателен Кодекс – Закон 4619/2019 (ДВ Α΄ 95/11.6.2019) бе гласуван от Гръцкия Парламент в началото на месеца, с влизане в сила от 1 Юли 2019 г. пише "Труд".

Според новия Кодекс, за шофьорите на МПС са предвидени затвор до три години или парична глоба ако управляват превозно средство след употреба на алкохол или наркотици. Същата глоба ще се прилага ако са психически или физически изтощени или управлява МПС в национални или регионални пътища, обратно на посоката на движение, по тротоари, площади или управляват МПС, което е технически неизправно или претоварено.

Наказва се с лишаване от свобода най-малко една година, ако шофьора е изложил на риск друго лице, до десет години, ако е предизвикана тежка телесна повреда на трето лице. Лишаване от свобода най-малко десет години при смърт на друго лице. В случай на причинена смърт на повече от един човек съдът може да наложи доживотен затвор.

При невнимателно шофиране, което може да предизвика опасност за живота на трети лица или повреда на чужда собственост – до две години затвор.

Накрая, който управлява опасно МПС и от това е възникнала обща опасност спрямо други хора, се наказва със затвор от две години или парична глоба.

Коментари


Браво,защото в Гърция повечето карат без книжки,пият и карат!Недопостимо е !Да си отнесат заслуженото !В България е по-строго и ми харесва!Благодаря за вниманието !

Bravo!! Taka triabva da bade!

много наши таратайки и техните шофьори ще останат за дълго в Гърция.

Само така и у нас, може да накараме безумните шофьори да бъдат нормални!

Трай бе, смoтaн бьеенвист! Браво на братята гърци, калпавия материал - в затвора!

да въведат каторга тъпи гръцки педали