Суперкамери не хващат всички джигити на пътя! Ето кои ще се отърват

Новите 23 суперкамери на КАТ не хващат всички, превишаващи разрешената в съответния участък скорост! Те засичат само тези, които се движат с повече от 25, а на места и от 35 км/ч над ограничението, съобщава вестник "Телеграф". Така стотици водачи, които карат в нарушение според Закона за движение по пътищата, остават ненаказани.

80 пътни полицаи вече дебнат за бързаци по шосетата из страната с устройствата, както и за липса на задължителна Гражданска отговорност и издирвани коли. В левия долен ъгъл под предния регистрационен номер на всяка от патрулките "Киа" със супермаркери има радарен сензор, който разчита какво пише на всяка табела на возило, с което колата на КАТ се разминава. На дисплей в купето униформените разбират веднага дали шофьорът е в нарушение. Ако е така, камерата на покрива на колата прави снимка и се издава санкция.

"Когато екипите са на предварително избрани контролни точки, засичат за скорост при движение с над 25 км/ч над ограничението. Ако позволената скорост е 80 км/ч, уредите правят снимка при каране с 105 км/ч", разясниха от МВнР. Когато няма задължение към полицаите кога и как точно да реагират устройствата, те се настройват от пътните ченгета според трафика.

"Задължително в този случай е въвеждането на толеранс от 3% при евентуална грешка на камерата, което е около 5 км/ч. Ако за кратко време една патрулка установи твърде много нарушители пък, от снимки след 25 км/ч над ограничението толерансът може бързо и лесно да се увеличи с още 10 км/ч", разясниха от Пътна полиция. Останалите около 200 мобилни и стационарни радари на КАТ продължават да си дебнат за джигити, които минават покрай тях с над 10 км/ч над позволеното.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?